Snažan rast cijene zlata, NA POMOLU NOVI REKORD

Kupovina investicionog zlata predstavlja najsigurnije dugoročno ulaganje

29772 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zlatara Gold
Foto: Zlatara Gold

Vrednost zlata u epicentru pandemije, u avgustu prošle godine, probila je sve granice i zabiljeležila vrijednost od 2.070 američkih dolara za jednu uncu!

Takav trend kretanja prouzrokovao je visoku tražnju. Najava vakcina, zatim i pojava cjepiva okrenuo je trend kretanja vrijednosti zlata.

Zlato je mjesecima biljeležilo blagu regresiju. Takvim kretanjem zlato je narušilo povjerenje kod određenog broja ulagača, koji nisu razumeli značaj ulaganja u zlato, kao dugoročnog osiguranja kapitala.

Elemenata za negativno kretanje zlata, gotovo i da nije bilo. Ali, ipak došlo je do negativnog kretanja. Posle svođenja monetarnih bilansa, svakodnevnog rasta inputa u svim proizvodnim granama, očekivano, zlato se našlo u prelomnoj tački, gdje je vrijednost zlata okrenula svoj smjer i počela vrtoglavo da raste.

Zlato je investiciona kategorija koja se vjekovima koristi kao reper za vrjednovanje svih ostalih oblika imovine. Mudri ulagači vjekovima unazad zlato prepoznaju kao sigurnu destinaciju u vremenima sa povećanim rizikom.

U ZLATO se investira iz više razloga. Zbog nezavisnosti od ekonomskih i političkih faktora. Zbog njegove sigurnosti i stabilnosti. Zbog njegove LIKVIDNOSTI. Zlato, kao sredstvo očuvanja imovine i kupovne moći, često je temelj svakog dobrog investicionog plana.

Kupovina investicionog zlata predstavlja najsigurnije dugoročno ulaganje.

Ulaganje u investiciono zlato na kratak period može dovesti i do manjih gubitaka. Prilikom kupovine investicionog zlata treba znati da se cijena grama smanjuje proporcionalno veličini proizvoda koji se kupuje. To znaci da je cijena grama čistog zlata niža u većim polugama. A skuplja u polugama manjih težina.

KADA KUPITI INVESTICIONO ZLATO?

Često se postavlja pitanje: ,,Kada kupiti investiciono zlato? "

Precizan odgovor na ovo pitanje je sledeći : Investiciono zlato kupujete kada imate slobodan kapital.

Ulaganje u investiciono zlato , pripada kategoriji najsigurnijih dugoročnih ulaganja.

Cijene investicionog zlata možete saznati u svakom trenutku putem aplikacije.

Aplikaciju preuzmite OVDE!

INVESTICIONO ZLATO - INSTRUMENT ZA ZAŠTITU ŽIVOTNE EGZISTENCIJE

Osnovna funkcionalna vrijednost investicionog zlata jeste da sačuva kupovnu moć novca. Zlato štiti vrednost novca, kroz rast svoje vrijednosti, koji je veći od stope inflacije u posmatranom periodu.

KO KUPUJE INVESTICIONO ZLATO?

Dakle, osim osnovne funkcionalne vrednosti investiciono zlato ima i dodatnu funkcionalnu vrijednost, koja je projektovana za zaštitu osnovne životne egzistencije. Ista se prezentuje kroz visoku fleksibilnost proizvoda koje posedujemo. Fleksibilnost je na najvišem nivou kada posedujemo male zlatne poluge od jednog grama.

INVESTICIONO ZLATO kupuju fizička i pravna lica kako bi zaštitila svoj kapital. Investiciono zlato nalazi se u epicentru interesovanja fizičkih i pravnih lica, koja žele valutne rizike kontrolisati i svesti ih na minimum .

Pravna lica imaju mogućnost da akumuliranu poslovnu dobit ulažu u investiciono zlato.

Ulagači koji ulažu u investiciono zlato , kao fizička lica najčešće se opredijeljuju za isplatu dividende (dobiti) , koju kasnije usmeravaju u investiciono zlato.

Tako kupljeno zlato nalazi se u vlasništvu i fizičkom posjedu lica koje ga je kupilo.

Fizička lica koja imaju štednju u različitim valutama alociraju je u zlato kako bi istu zaštitili.

Fizička lica koji imaju oročen novac u bankama koji im ne donosi prinos, preusmeravaju ga u zlato.

Fizička lica koja koriste visoku vrijednost nekretnina prodaju ih i usmeravaju novac u zlato.

Fizička lica koja nemaju dovoljan iznos novca za kupovinu nepokretnosti (nekretnine) čuvaju akumulirani kapital dok ne akumuliraju dovoljan iznos novca za realizaciju planiranog cilja.

Svim kategorijama ulagača isti je cilj- ZAŠTITA NOVCA OD INFLACIJE.

VJEKOVIMA UNAZAD ZLATO JE NAJSIGURNIJA DESTINACIJA U TEŠKIM SITUACIJAMA

Najbolju opciju za skladištenje proizvoda od zlata predstavlja čuvanje u sefovima poslovih banaka. Sefove mogu koristiti i fizička i pravna lica. Cijena korišćenja sefova je više nego simbolična i kreće se oko par hiljada dinara na godišnjem nivou.

Profil ulagača u zlato jeste sledeći: Obrazovan i ekonomski mudar čovek srednje i starije životne dobi, koji ne želi svoj kapital prepustiti avanturističkim ulaganjima i valutnim rizicima ( inflacija , promena valute itd...).

Zlatara Gold, uvoznik i prodavac investicionog zlata u našoj zemlji, omogućila je kupovinu investicionog zlata na jednostavan način.

Sve informacije možete dobiti posetom internet stranica:

www.zlatnapoluga.rs

www.zlatnapoluga.rs/investiciono-zlato

www.investicionozlato.com/sto-godina-sigurnosti