Crnoj Gori dragocjena iskustva Hrvatske

Učesnici sastanka podržali dalju saradnju na svim projektima koji su od zajedničkog interesa, te izrazili otvorenost za dalji dijalog

1413 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MKI
Foto: MKI

Delegacija Ministarstva kapitalnih investicija predstavila je tokom posjete Hrvatskoj dalje planove Crne Gore vezane za korišćenje fondova Evropske unije (EU) i u tom pogledu iskazala interes za korišćenje hrvatskih iskustava.

Delegacija Ministarstva, na čelu sa ministrom Mladenom Bojanićem, se u nastavku radne posjete Hrvatskoj sastala sa hrvatskom ministarkom regionalnoga razvoja i fondova EU Natašom Tramišak i njenim saradnicima.

Tramišak se, kako je saopšteno iz Ministarstva, osvrnula na dosadašnju i buduću saradnju dvije zemlje u području Interreg IPA Programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora, kao i Jadransko-jonsku inicijativu kojom je Crna Gora predsjedavala.

Učesnici sastanka su podržali dalju saradnju na svim projektima koji su od zajedničkog interesa, te izrazili otvorenost za dalji dijalog.

MK IHR
foto: MKI

"Saradnja dvije zemlje na Interreg IPA Programu prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora je intenzivna, te ona ujedno obuhvata i razmjenu iskustava u usklađivanju legislative i postupaka javnih nabavki", navodi se u saopštenju.

Bojanić je pozvao hrvatsku delegaciju u radnu posjetu Crnoj Gori u cilju potpisivanja sporazuma između dvije zemlje o saradnji po pitanju zajedničkih strateških projekata.

Bonus video: