Ekonomske politike da budu usmjerene ka strateški važnim sektorima

Predsjednik je potvrdio sagovornicima da Crna Gora na vrijeme i u cjelosti izmiruje obaveze prema svim povjeriocima

5113 pregleda 3 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Finansijski sistem u Crnoj Gori do sada pokazao svoju stabilnost, ali porast ekonomske aktivnosti i investicija presudno utiče na dinamiku prevazilaženja posljedica krize izazvane pandemijom koronavirusa, te zato ukupne ekonomske politike moraju biti usmjerene ka strateški važnim sektorima za Crnu Goru.

To je zaključeno tokom razgovora predsjednika Mila Đukanovića sa izvršnim direktorom i članom borda direktora Svjetske banke Koenom Davidseom i izvršnim direktorom i članom borda direktora Međunarodnog monetarnog fonda Polom Hilbersom.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, u razgovoru putem video-linka razmijenili mišljenja o aktuelnim ekonomskim i političkim zbivanjima u Crnoj Gori, a razgovarano je i oko projekata i iskustava koje te dvije međunarodne finansijske institucije realizuju ili pripremaju u zemljama koje se bore sa posljedicama pandemije.

đukanović mmf
foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Davids je upoznao Đukanovića sa procesom izrade nove strategije Svjetske banke za Crnu Goru i projekcijama ekonomskog oporavka, dok je Hilbers istakao značaj procesa imunizacije protiv Kovida-19 i izrazio očekivanja da će ekonomski oporavak biti brz. Govoreći o održivosti javnih finansija, Đukanović je potvrdio sagovornicima da Crna Gora na vrijeme i u cjelosti izmiruje obaveze prema svim povjeriocima.

Bonus video: