Miličković o Rudniku uglja: Dižu profit zbog Aca i A2A

“Fenomenalan profit kao u crtanom filmu”
4 komentar(a)
Rudnik uglja, Foto: Goran Malidžan
Rudnik uglja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 24.11.2017. 18:54h

Slučaj nasilne prodaje akcija Rudnika uglja Pljevlja (RUP) od Aca Đukanovića i omiljenje kompanije A2A ulazi u završnu fazu. Nalaz Dilojta držan je u strogoj tajnosti dok se ne saopšte fantastični rezultati poslovanja RUP-a za treći kvartal, saopštio je predsjednik Udruženja manjinskih akcionara EPCG Vasilije Miličković, reagujući na podatke o devetomjesečnom profitu RUP-a koji je iznosio 4,9 miliona eura.

On tvrdi da je „Milovo tužilaštvo odbilo krivične prijave, a Aco smijenio neposlušni bord direktora u EPCG, čime je omogućio da se dobije u vremenu“.

Aco Đukanović i A2A od kraja prošle godine nude Elektroprivredi da kupi njihov većinski paket akcija RUP-a po prosječnoj cijeni od 6,5 eura za akciju, a Dilojt, angažovan od EPCG da procjeni akcije, već tri mjeseca kasni sa objavom te procjene.

„Rudnik je u međuvremenu postigao fenomenalne rezultate gomila profit kao u crtanom filmu i usklađuju se podaci sa željenim podacima kod Dilojta. Skupština RUP-a zakazana za 14. decembar će objaviti radosnu vijest da je mrtvo tele oživjelo u rasnoga bika. Ključnu ulogu o oživljavanju su odigrali poslanici DPS-a koji su u Skupštini sa obje ruke izglasali 16. decembra 2016. Zakon o reprogramu poreskog duga i to je bio prvi kiseonik u oživljavanju RUP-a koji je sa obje noge bio u dubokom stečaju“, istakao je Miličković.

Da se primijenio Zakon o stečaju, naveo je Miličković, „naši omiljeni investitori bi ostali bez željenih miliona, a ko te pita za 15 miliona eura opljačkanih od građana“.

„Umjesto da EPCG investira 20 miliona u novu opremu za kupljeni RUP iz stečaja, građani će platiti 100 miliona eura, a RUP će imati izraubovanu opremu. Vlada je nijema, tužilac oslijepio, PU i direktor Miomir M. Mugoša uspavani, menadžent i bord direktora EPCG direktno nanose štetu svojoj firmi u visini od 100 miliona, umjesto da je obratno. Zaposleni u EPCG odavno smrznuti, opozicija totalno neznavena, samo neki V. Miličković talasa i što bi narod rekao džabe kreči“, zaključio je Miličković.

Bonus video: