razgovarao sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije

Milatović: Auto-put Podgorica-Kolašin biće završen ove godine

U saopštenju MEK se navodi i da je Milatović takođe izrazio inicijativu za uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza, u cilju realizacije Akcionog plana regionalnog ekonomskog tržišta

12475 pregleda 14 komentar(a)
Milatović i Matić, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja
Milatović i Matić, Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja

Auto-put Podgorica - Kolašin biće završen ove godine, saopštio je danas ministar ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Jakov Milatović.

On je kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja (MEK) danas u Beogradu razgovarao sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, Tatjanom Matić o mogućnostima unapređenja bilateralne ekonomske saradnje, posebno o saradnji u oblastima turizma i trgovine.

U saopštenju MEK se dodaje da su se zvaničnici složili da je u odnosu na prethodnu godinu, situacija povodom pandemije trenutno znatno povoljnija, prije svega zahvaljujući procesu imunizacije, kao i da je za saradnju u turizmu od posebnog značaja regionalni Sporazum o sniženju cijena rominga.

"Od danas su uvedeni novi komercijalni letovi kompanije "Air Montenegro", iz Tivta i Podgorice za Srbiju. Auto-put Podgorica-Kolašin biće završen ove godine", kazao je Milatović.

U saopštenju MEK se navodi i da je Milatović takođe izrazio inicijativu za uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza, u cilju realizacije Akcionog plana regionalnog ekonomskog tržišta.

Navodi se da je Matić podržala ovu inicijativu i rekla da će Vlada Srbije razmotriti njenu implementaciju.

"Pandemija je potvrdila potrebu za regionalnim povezivanjem, zajedničkim regionalnim tržištem i zajedničkim nastupom na tržištima trećih zemalja u sferama trgovine i turizma u kojem postoji kompatibilnost između Srbije i Crne Gore, i gdje je u odnosu na kovid-krizu pomjeren fokus turista na auto-destinacije", rekla je Matić.

Iz MEK je saopšteno da je tokom susreta dogovoreno da se pokrene radna grupa koja bi definisala teme i aktivnosti potrebne za realizaciju saradnje ugovorene Memorandumom između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva ekonomskog razvoja Crne Gore u oblasti turizma.