Miloševićeva smijenjena, Aligrudiću Fond PIO

Izbor Jadranke Milošević sporio se i zbog sastava komisije koja je vrednovala kandidature. Predsjednik komisije bio Srđan Veljović, radnik Fonda PIO i njen podređeni.

6840 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Novi direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) je Ranko Aligrudić, samostalni savjetnik u područnoj jedinici Fonda PIO u Baru

Njega je na tu funkciju izabrao upravni odbor, nakon što je prethodno smijenio dosadašnju direktoricu Jadranku Milošević (DPS). Aligrudić je član i funkcioner Pokreta za promjene. Miloševićeva je postala v. d. direktorica Fonda PIO u septembru prošle godine nakon odlaska u penziju dotadašnjeg direktora Dušana Perovića. Miloševićeva je prethodno bila pomoćnica direktora. Ona je izabrana za direktoricu 30. novembra prošle godine, četiri dana pred izbor nove Vlade, na konkursu kojeg je tadašnje Ministarstvo rada i socijalnog staranje u zvaničnom dokumentu okarakterisalo kao nezakonitog i zatražilo njegovo poništenje.

Tadašnji direktor Direktorata za penzijsko i invalidsko osiguranje u prošlom ministarstvu, Jovo Pajović je u prvom dopisu od 26. oktobra prošle godine tražio da Fond poništi konkurs koji je raspisao 16. oktobra. Pošto Upravni odbor nije postupio po dopisu svog resornog ministarstva već je nastavio proceduru, Pajović je 11. novembra uputio novi dopis u kojem je tražio prekid postupka izbora novog direktora i poništenje konkursa.

Predsjednik tadašnjeg Upravnog odbora Fonda Dragan Đukanović, koji je na tu funkciju izabran upravo kao predstavnik Ministarstva rada i socijalnog staranja, nije postupio ni po drugom dopisu već je nastavio proceduru i 30. novembra Upravni odbor je izabrao Jadranku Milošević za direktoricu. Prema ranije objavljenim informacijama, na konkursu su učestvovali, pored v. d. direktorke Milošević, i Ivan Mijović, Miodrag Martinović i Ranko Aligrudić. U uži krug, za provjeru znanja, tada je ušao i Aligrudić.

Izbor Jadranke Milošević sporio se i zbog sastava komisije koja je vrednovala kandidature. Predsjednik komisije bio Srđan Veljović, radnik Fonda PIO i njen podređeni.

Bonus video: