PKCG: Biće diskriminisan značajan broj preduzeća i njihovi zaposleni

“Činjenica je da svaku inicijativu i potrebu koja dolazi iz privrede, pa i ovu, Komora posmatra u duhu poslovne asocijacije koja zastupa opšte interese privrede”

2154 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Najavljena selektivna primjena odredbi o neradnoj nedjelji diskriminisaće značajan broj preduzeća i zaposlenih, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

“Činjenica je da svaku inicijativu i potrebu koja dolazi iz privrede, pa i ovu, Komora posmatra u duhu poslovne asocijacije koja zastupa opšte interese privrede”, navodi se u saopštenju PKCG.

PKCG je, kako su kazali, asocijacija koja zastupa interese cjeokupne poslovne zajednice i u svom djelovanju radi na odgovoran, organizovan i stručan način, a za sve inicijative obavlja konsultacije sa svojim članicama.

“Upravo je na inicijativu PKCG, Ministarstvo ekonomskog razvoja formiralo radnu grupu u kojoj je na ovom pitanju, pored državnih organa, trebalo da participiraju sve poslovne asocijacije i sindikati. Radna grupa do sada nije održala sastanak”, navodi se u saopštenju.

Zbog svega toga, iz PKCG su rekli da će u najkraćem roku održati vanrednu sjednicu Odbora udruženja trgovine, koji će zauzeti jasan stav po tom pitanju, zasnovan na principu neselektivnosti i zaštiti interesa svih privrednika iz tog sektora.

Bonus video: