MEK: Besplatno PCR testiranje za turiste kojima je to potrebno za povratak u matičnu zemlju

Iz MEK su kazali da je testiranje moguće organizovati za turiste koji imaju dokaz plaćene boravišne takse u nekom od hotela ili registrovanom privatnom smještaju na teritoriji Crne Gore

5217 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Crnogorska Vlada omogućila je besplatno PCR testiranje za sve turiste kojima je to potrebno za povratak u matičnu zemlju, kako bi im dodatno olakšali boravak u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja (MEK).

Iz tog resora su kazali da je testiranje moguće organizovati za turiste koji imaju dokaz plaćene boravišne takse u nekom od hotela ili registrovanom privatnom smještaju na teritoriji Crne Gore.

Iz Ministarstva su napomenuli da se radi efikasnosti zakazivanje testiranja obavlja tako što kontakt osoba iz hotela ili privatnog smještaja, najmanje 72 sata prije povratka turiste u svoju zemlju, pozove Higijensko epidemiološku službu lokalnog doma zdravlja na teritoriji čije opštine je prijavio smještaj, kako bi rezervisao testiranje.

"Pri čemu je turista kome je ugovoreno testiranje dužan da u dogovorenom terminu dođe i obavi testiranje", navodi se u saopštenju.

Iz MEK-a su apelovali na sve hotelijere i vlasnike privatnog smještaja da ulože dodatan napor i preuzmu obavezu registracije i zakazivanja PCR testa za goste i da obezbijede da turista dođe na zakazano mjesto.

"Čime će se ispoštovati procedura a turistima omogućiti što ugodniji odmor u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: