Krivokapić razgovarao sa predstavnicima međunarodnih finansijskih i multilateralnih organizacija u Crnoj Gori

Krivokapić je zatražio od predstavnika Vlade da uspostave platformu i neophodne strukture koje će poboljšati efikasnu realizaciju projekata i da usklade prioritete i pozvao prisutne predstavnike međunarodnih finansijskih i multilateralnih organizacija da prate ovaj proces

4270 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić
Foto: Gov.me/Bojana Ćupić

Premijer Zdravko Krivokapić razgovarao je sa predstavnicima međunarodnih finansijskih i multilateralnih organizacija u Crnoj Gori, u cilju poboljšanja koordinacije sa tim razvojnim partnerima u okviru pružanja podrške razvoju zemlje.

"Na sastanku sa predstavnicima EU, EBRD, KfV, Svjetske banke i UN predstavljeni su kratkoročni i dugoročni prioriteti 42. Vlade Crne Gore u infrastrukturnom sektoru, tekući i planirani kapitalni projekti i modeli podrške njihovoj implementaciji. Učesnici sastanka razmatrali su operativnu infrastrukturu i unapređenje koordinacije u cilju ubrzanja daljeg napretka Crne Gore na planu evropske integracije i ostvarivanja ciljeva održivog razvoja", saopšteno je iz Vlade.

Kako se dodaje , Krivokapić je zatražio od predstavnika Vlade da uspostave platformu i neophodne strukture koje će poboljšati efikasnu realizaciju projekata i da usklade prioritete i pozvao prisutne predstavnike međunarodnih finansijskih i multilateralnih organizacija da prate ovaj proces.

Sastanku su u ime Vlade prisustvovali i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i glavna pregovaračica sa Evropskom unijom Zorka Kordić, dok su međunarodne partnere predstavljali šef sektora za saradnju Delegacije EU u Podgorici Herman Špic, šef Kancelarije EBRD u Crnoj Gori Jaap Sprej, šef kancelarije KfV u Crnoj Gori Željko Uljarević, službenik za operacije Svjetske banke u Crnoj Gori Denis Mesihović, i rezidentni koordinator UN u Crnoj Gori Piter Lundberg.

Bonus video: