Đukanović: Na nekada reprezentativnoj Kraljičinoj plaži sada se prodaju pivo i ćevapi za euro

"Svi su došli sa svojim ćebadima i suncobranima i pokušavaju da otuđe zapravo nešto što nije njihovo“

37122 pregleda 192 reakcija 194 komentar(a)
Đukanović, Foto: Predsjednik.me
Đukanović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da je nova vlast dovela do napuštanja strateških investitora i ukazao na uništavanje jedne od plaža koja je bila poznata u svijetu po svojoj reprezentativnosti - Kraljičine plaže u Budvi.

"Samo aposlutno neodgovorna vlast je mogla da učini to da postane jedan reprezentativni dio naše turističke ponude gotovo ravan ruglu, da izgubimo investitora i da dovedemo u pitanje ostvarivanje projekcije o kojoj sam govorio, Crne Gore kao konkurentne turističke destinacije na Mediteranu. Aman ove godine ne otvara, Sveti Stefan ne otvara Miločer", kazao je Đukanović.

Predsjednik se osvrnuo na klip koji se pojavio na društvenim mrežama na kojem se vidi na šta danas liči najreprezentativnija plaža u Crnoj Gori.

"Kraljičina plaža na kojoj nam je zavidio čitav svijet, danas pročitao sam na onom klipu, koji ste vidjeli - prodaja piva i ćevapa za jedan euro. Svi su došli sa svojim ćebadima i suncobranima i pokušavaju da otuđe zapravo nešto što nije njihovo“, kazao je on.

Đukanović je sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem obišao strateške projekte Đalovića pećinu i budući Ski centar na Bjelasici.

Adriatic properties zakupac je Kraljičine, Kraljeve i hotelske svetostefanske plaže, koje su im zajedno sa hotelakim kompleksom date u višedecenijski zakup.

Nakon što je hotelaki operator Aman najavio da neće otvarati hotele, nakon što im nije garantovan mir i diskrecija za njihove goste na plažama, kupališta više od mjesec niko ne održava. morsko dobro uputilo je opomenu i upozorenje Adriatic propwrtiesu da je shodno ugovoru dužan da uredi kupališta, postavi mobilijar , ima spasioce i održava čistoću.

Poslednjih dana Kraljičina plaža na kojoj je poslije dvije decenije dozvoljen prostup svim gradjanima, a ne hotelskim gostima i pripadnicima političke elite, ona je postala kupalište koje su okupirali brojni turisti. Na drustvenim mrežama objavljene su fotke da se na plaži prodaje voda , sokovi… što je iskorišteno kao negativna kampanja za odluku Morskog dobra da ukloni kapiju koja je nelegalno bila postavljena.

Bonus video: