PREDSTAVILO SE 20 KOMPANIJ

Prvi Sajam mladih preduzetnika CG: Inspiracija mladima da započnu biznis

Dvadeset kompanija u vlasništvu mladih crnogorskih preduzetnika predstavilo se javnosti na prvom sajmu ovog tipa u Crnoj Gori.
255 pregleda 0 komentar(a)
Sajam mladih preduzetnika, Foto: Marija Stanković/Unija mladih preduzetnika Crne Gore
Sajam mladih preduzetnika, Foto: Marija Stanković/Unija mladih preduzetnika Crne Gore
Ažurirano: 20.11.2017. 13:58h

Prvi sajam mladih preduzetnika Crne Gore održan je 17. novembra u Podgorici. Događaj je oorganizovala NVO Unija mladih preduzetnika Crne Gore.

Priliku da predstavi svoje proizvode i usluge na sajmu, imalo je 20 kompanija u vlasništvu mladih crnogorskih preduzetnika: INCH agency, štamparija Lapis, Smart Change, Seljak.me, La organica, Reda Milano, Optika Babić, Ulazi Podgorice, Top clean, Europak, Maksimovski & co, Na mapi, Paintball klub Klikovače, Integra Group, Res publica, 360 view Montengro, City Beep, Vanilla Candle Studio, Koala caffe bar, i Prirodna kozmetika Ivanović.

Organozatori navode da je cilj događaja, osim promocije biznisa gore navedenih kompanja, bio je da se javnost upozna sa činjenicom da u Crnoj Gori postoji veliki broj kreativnih i uspješnih mladih ljudi, koji su skupili hrabrosti da se otisnu u izazov kakav predstavlja osnivanje svog preduzeća.

“Od prvog dana osnivanja Unija je imala za cilj da napravi ovaj sajam, kako bi mladim preduzetnicima omogućila da promovišu svoje biznise, a posjetioce zaintrigirala, ne samo za proizvode i usluge koje se nude, već i za preduzetništvo”, kaže Uroš Bulatović, predsjednik UMPCG, i dodaje: “Od danas imamo novi cilj. Da ovaj događaj preraste u tradicionalni.”

Želja UMPCG bila je i da se mladim ljudima, kroz iskustva njihovih vršnjaka, pruži inspiracija, te da im se da podsticaj da i sami uplivaju u preduzetničke vode.

“Kada vidiš šta sve rade, koliko su uspješni i ostvareni naši mladi izlagači, natjeraće te da se pokreneš”, poručuje Uroš.

Sajam je organizovan uz podršku Ministarstva sporta, Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada, Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada, i Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore, kao i uz pomoć partnerskih kompanija: INCH agency, štamparija Lapis, D Photo, Delta City Podgorica, Idea, Photobooth Montenegro i Enterijer Studio 79.

Unija mladih preduzetnika Crne Gore je osnovana je u februaru 2017. godine, a trenutno broji oko 70 članova.