Prijestonica Cetinje: Zainteresovani da dostave predloge programa razvoja

Predlozi se dostavljaju cetinjskom Sekretarijatu za investicije i održivi razvoj, a javni poziv biće objavljen na internet stranici Prijestonice www.cetinje.me i oglasnoj tabli

2851 pregleda 1 komentar(a)
Cetinje, Foto: Prijestonica Cetinje
Cetinje, Foto: Prijestonica Cetinje

Prijestonica Cetinje pozvala je zainteresovane da do 26. jula dostave predloge za program njenog razvoja za narednu godinu.

Iz Prijestonice je objašnjeno da predloge mogu dostavljati građani, naučna i stručna javnost, organi lokalne uprave, javne službe čiji je osnivač Prijestonica, mjesne zajednice sa njene teritorije, državni organi, jedinice lokalne samouprave, strukovna udruženja, nevladine i međunarodne organizacije, političke partije koje djeluju u lokalnom parlamentu, mediji i druge zainteresovane organizacije i zajednice.

Predlozi se dostavljaju cetinjskom Sekretarijatu za investicije i održivi razvoj, a javni poziv biće objavljen na internet stranici Prijestonice www.cetinje.me i oglasnoj tabli.

Zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti u Sekretarijatu, putem e-mail-a sekretarijat.ior@cetinje.me ili na telefonski broj 041 232 341.

Osnov za izradu i donošenje godišnjeg programa razvoja Prijestonice definisan je Zakonom o Prijestonici i Strateškim planom razvoja Prijestonice za period od prošče do 2024. godine.

Za potrebe razvoja Prijestonice, u budžetu Crne Gore obezbjeđuju se sredstva u iznosu od jedan odsto projektovane vrijednosti tekućeg budžeta za svaku fiskalnu godinu.

Sredstvima u visini od 0,6 odsto projektovane vrijednosti tekućeg budžeta finansiraju se projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni i infrastrukturni, kao i projekti očuvanja kulturno istorijskog i prirodnog nasljeđa, za valorizaciju turističkih potencijala, projekti od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva ili drugog oblika partnerstva, kao i ostali od značaja za razvoj Prijestonice.

Iz Prijestonice su najavili da će javna rasprava o dostavljenim predlozima biti organizovana 28. jula u sali cetinjskog parlamenta.

Bonus video: