Air Montenegro i naših prvih 200 letova

Ponovo ući u kokpit nakon duge pauze i vinuti se među oblake, uz najljepši pogled, svakako je poseban osjećaj koji se pamti. Još više zbog toga što letimo za svoju nacionalnu avio kompaniju i gradimo jednu uspješnu priču koja će pomoći našem društvu, državi i ekonomiji - kazao je Nemanja Darmanović, direktor letačke operative u Air Montenegru i kapetan na avionu Embraer 195.

36977 pregleda 0 komentar(a)
Foto: airmontenegro.com
Foto: airmontenegro.com

Kompanija Air Montenegro je počela sa radom 8. februara, a već 10.juna otpočela svoj redovan komercijalni saobraćaj. Cijeli tim Air Montenegra uložio je izuzetne napore da za veoma kratak period od osnivanja obavi svoj prvi let, a za samo mjesec dana od tog svog prvog leta realizuje još 200.

Nemanja Darmanović je već osam godina u avijaciji, a danas je direktor letačke operative u Air Montenegru te kapetan na avionu Embraer 195. O svojim iskustvima i radu u avijaciji kaže da je malo koju granu privrede kriza uzrokovana pandemijom koronavirusa pogodila tako snažno kao avijaciju, a možda i najveći psihološki teret stavila na pilote.

„U toliko usko specijalizovanoj profesiji, nije lako prihvatiti činjenicu da se ne možete baviti svojim poslom i da ne znate hoćete li se uopšte više baviti. Takođe je izazov održati na nivou potrebne vještine i znanja u vrijeme prizemljenja, jer je letenje veoma kompleksa i zahtjevna vještina.

Nemanja Darmanović
Nemanja Darmanovićfoto: airmontenegro.com

Zahvalan sam na prilici da u Air Montenegru ponovo radim ono što volim i čemu sam posvetio dobar dio svog života. Ponovo ući u kokpit nakon duge pauze i vinuti se među oblake, uz najljepši pogled, svakako je poseban osjećaj koji se pamti. Još više zbog toga što letimo za svoju nacionalnu avio kompaniju i gradimo jednu uspješnu priču koja će pomoći našem društvu, državi i ekonomiji“ dodao je Darmanović.

Balša Radunović je poznato lice u crnogorskoj avijaciji i on je dio tima koji se brine o bezbjednom i ugodnom putovanju putnika Air Montenegra. On je po obrazovanju diplomirani psiholog, nekadašnje TV lice, ali i već 16 godina radi u avio industriji.

Balša Radunović
Balša Radunovićfoto: airmontenegro.com

‘’Kao jako mlad sam ušao u vazduhoplovstvo i tokom perioda od 16 godina prešao put od stjuarda do instruktora kabinskog osoblja. Čini me izuzetno srećnim što svoje iskustvo koje sam sticao godinama mogu da prenesem i doprinesem izgradnji nove nacionalne avio kompanije. Posebno me raduje što imam priliku da budem dio tima koji predstavlja i promoviše Crnu Goru. Svjedoci smo da je korona promijenila način života u cijelom svijetu i na žalost najviše pogodila avio saobraćaj. Okolnosti su nametnule novi stil života, ali izgledi su da će oporavak avio industrije biti brži od očekivanog. Posao kabinskog osoblja sa sobom nosi posebnu dinamiku, odgovornost, emocije i plemenitost. Radujem se svakom ponovnom susretu sa našim putnicima kojima želim da putovanje nacionalnom aviokompanijom bude njihova stara, nova navika.’’

Iz kompanije su takođe zahvalni svim svojim putnicima na ukazanom povjerenju kao i svom timu za veliki trud i rad koji su uložili prethodnih mjeseci, posebno na velikoj posvjećenosti i stručnosti kako bi se ostvarili planirani rezultati. Air Montenegro sada leti ka Beogradu, Ljubljani i Banja Luci, a za nekoliko dana otvaraju se linije ka Frankfurtu i Istanbulu.