PKCG: Poziv poslovnoj zajednici da doprinesu oporavku i izgradnji farme Miljanić

"Tržište ćemo i dalje nesmetano snadbijevati našim proizvodima, jer će naša fabrika raditi u kontinuitetu, a kozije mlijeko ćemo otkupljivati od kooperanata. Ovo doživljavamo kao jedan od padova u našem poslovanju, iza kojeg će uslijediti uspon“, kazao je Miljanić

5832 pregleda 3 komentar(a)
Golubović sa saradnicima obišao farmu Miljanić, Foto: PKCG
Golubović sa saradnicima obišao farmu Miljanić, Foto: PKCG

Privredna komora (PKCG) pozvala je cjelokupnu poslovnu zajednicu, državu i opštinu Nikšić da, koliko su god u mogućnosti, doprinesu oporavku i izgradnji nove farme koza Miljanić.

Predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, obišao je danas farmu koza Miljanić, koja je u požaru pretrpjela ogromnu štetu, pošto je izgorio štalski objekat površine 800 kvadrata, sa 300 koza i vrijednom opremom.

„Ovdje smo da bi iskazali podršku porodici Miljanić i zaposlenima na farmi i pozvali naše privrednike da, kao i mnogo puta do sada, pokažu solidarnost, kako bi se što prije farma obnovila i nastavila proizvodnja“, rekao je Golubović.

On je najavio da će Upravni odbor PKCG na prvoj sjednici donijeti odluku o podršci farmi Miljanić.

Golubović je, kako je saopšteno iz PKCG, kazao da ga raduje što su predstavnici resornog ministarstva i Opštine Nikšić obišli farmu.

On je naveo da očekuje da će sa njihove strane biti upućena značajna materijalna podrška Miljanićima.

Vlasnik farme, Radivoje Miljanić, rekao je da je porodica riješena da obnovi stado koza.

„Oporavak neće ići brzo, jer je riječ o zahtjevnom procesu, međutim istrajni smo u namjeri da podignemo novu farmu, jer smo posvećeni kozama. Tržište ćemo i dalje nesmetano snadbijevati našim proizvodima, jer će naša fabrika raditi u kontinuitetu, a kozije mlijeko ćemo otkupljivati od kooperanata. Ovo doživljavamo kao jedan od padova u našem poslovanju, iza kojeg će uslijediti uspon“, kazao je Miljanić.

Prema njegovim riječima, najveći problem biće formiranje novog stada, s obzirom na izazovnu situaciju u kozarstvu, ne samo u Crnoj Gori, već i u okruženju.

Miljanić je najavio da će uvesti koze iz zemalja regiona i da će one zadovoljavati sve neophodne standarde kvaliteta.

On smatra da je u Crnoj Gori neophodno donijeti zakon o matičnoj evidenciji koza, jer niti se zna njihov broj, niti se može garantovati da li je neko grlo kvalitetno ili ne, što za proizvodnju nije dobro.

Zainteresovani mogu uplatiti sredstva na žiro račun pomoći farmi koza Miljanić 535-14288-89.

Bonus video: