Raičković se kandiduje za predsjednika Privredne komore

Izvršni odbor Asocijacije menadžera Crne Gore jednoglasno podržao kandidaturu svog prvog čovjeka za predsjednika Privredne komore Crne Gore

13188 pregleda 20 reakcija 21 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Prvi čovjek Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković kandidovaće se za predsjednika Privredne komore Crne Gore.

Tu odluku je jednoglasno sinoć podržao Izvršni odbor Asocijacije menadžera.

Raičković je bio prvi generalni sekretar Unije poslodavaca Crne Gore, kasnije je obavljao funkciju potpredsjednika za međunarodnu saradnju UPCG u kojoj funkciji je izabran za prvog kopresjedavajućeg zajedničkog savjetodavnog odbora (ZSO) EU Crna Gora.

Kandidat AMM-a između ostalog bio je menadžer u diviziji za Jugoistočnu Evropu austrijskog građevinskog koncerna PORR.

Trenutno je predsjednik odbora direktora kompanije Finace plus čiji je jedan od osnivača.

"Na Volonterskoj osnovi obavlja funkciju predsjednika Asocijacije menadžera, organizacije koja je za nešto više od 7 godina postojanja izrasla u uticajnu i nezavisnu poslovnu organizaciju koja na dobrovoljnoj osnovi okuplja domaća strana mala i srednja preduzeća i velike kompanije, menadžere i preduzetnike", navodi se u saopštenju.

U AMM navode da je preko 20 godina provedenih u oblasti privrede što u stranoj korporaciji što u privatnom biznisu i preduzetništvu, postignuti rezultati i značajno iskustvo na odgovornim poslovima u državnoj administraciji i diplomatiji opredijelilo Izvršni odbor AMM-a da podrži kandidaturu Raičkovića za predsjednika PKCG.

IO AMM smatra da bi Raičkovć kao nezavisnu i nestranačku ličnost sa svojim referencama, kompetetivnošću, jakim utemeljenjem, prepoznatljivošću i ugledom koji uživa u crnogorskoj poslovnoj zajednici i privredi bio kvalitetno rješenje u ovom značajnom i izazovnom trenutku za dalji rad PKCG i crnogorsku privredu.

Bonus video: