Euromoney: CKB najbolja banka u Crnoj Gori za 2021. godinu

„Veoma mi je drago što drugu godinu zaredom dobijamo „Euromoney“ nagradu. Doživljavam je kao potvrdu kvalitetno postavljene strategije, ali i kao priznanje ostvarenih rezultata i uspjeha. Zahvaljujući iskusnom menadžmentu i posvećenom timu, CKB je danas lider u svojoj branši i pouzdan partner građana i privrede"

11563 pregleda 0 komentar(a)
Foto: CKB
Foto: CKB

Drugu godinu zaredom, prestižni finansijski magazin „Euromoney“ proglasio je CKB najboljom bankom u Crnoj Gori u okviru svojih godišnjih nagrada za izvrsnost (Awards for excellence). Takođe, OTP grupa je proglašena za najbolju banku u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Euromoney
Euromoneyfoto: CKB

Magazin „Euromoney“ izlazi od 1969. godine i ubraja se u najuticajnije finansijske časopise. „Nagrada za izvrsnost“ smatra se jednom od najprestižnijih globalnih nagrada iz oblasti finansija i bankarstva. Da je riječ o zaista laskavom priznanju, potvrđuje i činjenica da je više od hiljadu banaka iz cijelog svijeta dostavilo svoje prijave za ovogodišnji izbor. Proces odabira pobjednika je prilično složen i rigorozan, a osim finansijskih pokazatelja, procjenjuju se tržišna pozicija, inovativnost, stepen digitalizacije i kvalitet odnosa sa klijentima nominovanih banaka.

Pál Kovács
Pál Kovácsfoto: CKB

Povodom osvajanja „Euromoney“ nagrade, gospodin Pál Kovács, glavni izvršni direktor CKB-a, poručio je: „Veoma mi je drago što drugu godinu zaredom dobijamo „Euromoney“ nagradu. Doživljavam je kao potvrdu kvalitetno postavljene strategije, ali i kao priznanje ostvarenih rezultata i uspjeha. Zahvaljujući iskusnom menadžmentu i posvećenom timu, CKB je danas lider u svojoj branši i pouzdan partner građana i privrede. Vrijeme koje je pred nama donosi nove izazove, ali sam uvjeren da ćemo realizovati naše ciljeve i pružiti maksimum da i dalje budemo najbolja banka u Crnoj Gori.“ – zaključio je gospodin Kovács.