Jandreoski: Radiću transparentno i domaćinski

Iz odbora direktora poručili da je finansijska situacija u firmi nakon prva ti teška mjesecau ovoj godini stabilizovala

14820 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) Goran Jandreoski poručio je da će poslovanje ove državne firme pod njegovim rukovodstvom pratiti transparentnost u radu i domaćinski odnos prema prihodima koji će biti uloženi u dalju modernizaciju vazdušnih luka u Podgorici i u Tivtu.

"Cilj je optimizacija troškova i uspostavljanje saradnje sa drugim kompanijama širom Evrope i svijeta i da ih zadržimo da duže mjeseci u godini posluju sa nama"; poručio je Jandreoski,dodajući da očekuje podršku Vlade i privrede, a posebno dijela iz turističkog sektora.

ACG su danas obilježili svoj datum osnivanja kada je zvanično predstavljen novi izvršni dirketor koji je poručio da će opravdati očekivanja koja od njema ima rngorska javnost.

Goran Jandreoski
Goran Jandreoskifoto: Boris Pejović

Jandreoski, koji dolazi iz Makedonije, je kazao da je pratio rad ACG i ranije zato što je Crna gora prepoznata kao najbrže rastuća avio-destinacija u ovom dijelu Evrope.

Predsjendik Odbora direktora ACG Nebojša Đoković je kazao da je cilj da kompanija privuče nove partnere i da unaprijedi infastrukturu.

On je rekao da se rođenadan dočekuje u još jednoj neizvjesnosti zbog koroanvirusa, t

"Situacija za ACG je još složenija, jer su oni ržavno preduzeće iz čijeg je profita finansiran državni budžet, a avio-saobraćaj je jedna od naprosperitetnijih saobraćajnih grana.Aerodromi su imali duplo više rashoda nego prihoda u vrijeme korone i unutrašnnje slabosti su pokazale da se kompanija mora mijenjati i suočavati sa svim kadrovskim i infrastrukturnim izazovima", rekao je Đoković.Doskorašnji v.d izvršnog direktorai član borda Ognjen Jovović je kazao da je preuzeo ACG kada su bili u kolapsu, ali da neće pominjati prošlogodišnje gibitke.

"Stabilizovali smo finansijski i organizaciono firmu. Ostali su mnogi problemi netaknuti kadrovski i nfrastrukturnii koje treba riješiti, ali postoje solidni temelji za dalji rad", poručio je Jovović

Bonus video: