"netačna tvrdnja da izbjegavamo da ispunimo zahtjeve poljoprivrednika"

Stijović: Ministarstvo spremno da proizvođačima pruži svu moguću pomoć

"Ministarstvo je otvoreno za sve poljoprivredne proizvođače, kao i za sve dobronamjerne sugestije, što potvrđuju brojni sastanci sa poljoprivrednicima iz svih sektora koji su rezultirali kreiranjem Agrobudžeta u skladu sa potrebama poljoprivrednih proizvođača“

1299 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je konkretnim djelima jasno pokazalo da je nepovratno opredijeljeno da crnogorskim proizvođačima pruži svu moguću pomoć, saopštio je resorni ministar Aleksandar Stijović.

"U prilog tome najbolje govori činjenica da je u vrijeme privremenog finansiranja svaki litar mlijeka predat mljekarama i sirarama subvencionisan, a svaka staračka naknada isplaćena redovno na mjesečnom nivou“, kazao je Stijović u Skupštini odgovarajući na pitanje poslanice Socijaldemokratske partije (SDP), Draginje Vuksanović Stanković.

Vuksanović Stanković je Stijovića pitala zbog čega uporno izbjegava da ispuni opravdane zahtjeve poljoprivrednika, te da li smatra da treba da ostane na toj poziciji ukoliko iz svih sektora za koje je nadležan stižu ocjene da ne radi svoj posao na odgovarajući način.

Stijović je odgovorio da je netačna tvrdnja da izbjegava da ispuni zahtjeve poljoprivrednika, kao i da je paušalna i politički motivisana.

"Ministarstvo je otvoreno za sve poljoprivredne proizvođače, kao i za sve dobronamjerne sugestije, što potvrđuju brojni sastanci sa poljoprivrednicima iz svih sektora koji su rezultirali kreiranjem Agrobudžeta u skladu sa potrebama poljoprivrednih proizvođača“, rekao je Stijović.

On tvrdi da su konkretnim radom resornog Ministarstva stvoreni uslovi za realizaciju svih mjera agrarne politike, na način što je Ministarstvo Vladi bez odlaganja nakon stupanja na snagu Zakona o budžetu za ovu godinu predložilo usvajanje Agrobudžeta.

"Kada se objektivno i bez političke prizme sagleda struktura Agrobudžeta, jasno se vidi da će sektor stočarstva ove godine biti podržan sa oko 9,2 miliona eura, što čini skoro trećinu sredstava orpedijeljenih za mjere agrarne politike“, zaključio je Stijović.

Preporučujemo za Vas