Abazović: Crna Gora pod "totalnom opsadom" turista, tek slijedi ono pravo

"Ukoliko izdržimo tempo, siguran sam - zaboraviće se 2019. godina", kazao je potpredsjednik Vlade

42107 pregleda 57 reakcija 57 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović pozvao je građane da se vakcinišu i poštuju protivepidemijske mjere kako bi turistička sezona bila uspješna.

Abazović je kazao da je Crna Gora ovog vikenda pod "totalnom opsadom" posjetilaca.

"Na graničnim prelazima, primorskim saobraćajnicama, pojedinim tunelima i raskrsnicama nalaze se nepregledne kolone vozila, aerodromi bilježe rekordne brojke. U pojedinim gradovima (poput Budve i Ulcinja), već nedostaje smještajnih kapaciteta. Ovo je, da se ponovo oslonim na intuiciju, 'ništa' u odnosu na ono što nas čeka od 1. avgusta, kada započnu godišnji odmori u većini država regiona, ali i u nekim nešto daljim destinacijama", naveo je Abazović na Tviteru.

Kazao je da su se mnogi podsmijavali procjenama Vlade da će ova godina turistički biti slična sezoni od prije dva ljeta, tvrdeći da se ne može "prebaciti" 40 ili 50 odsto rekordne 2019.

"Međutim, takvi glasovi su ubrzo utihninuli, a sada je pitanje samo - koliko će ovo da traje. Ukoliko izdržimo tempo, siguran sam - zaboraviće se 2019. godina! Zato pozivam i molim sve, da se vakcinišemo i da poštujemo mjere! Ako sačuvamo zdravlje - uspjeh je garantovan! Može Crna Gora. Dobrodošli na more slobode", zaključio je vicepremijer.

Bonus video: