Milatović: Sezona iznad očekivanja, sačuvali plate i penzije

Prosjek od 65 odsto prihoda, ako se povoljna epidemiloška situacija zadrži biće, kako navodi ministar, sve je izvjesnije i premašen

19159 pregleda 834 reakcija 48 komentar(a)
Milatović, Foto: Screenshot/Youtube
Milatović, Foto: Screenshot/Youtube

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović kazao je da svjedočimo turističkoj sezoni koja je iznad svih očekivanja, te da bi mogla biti i premašena projekcija od 65 odsto prihoda iz 2019.

Podsjetio je da je u petak, 23. jula u Crnoj Gori boravilo 140.000 turista, što je 83 odsto prometa iz 2019.

Milatović je u Skupštini, odgovarajući na pitanja poslanika, naveo da je turizam stub ekonomskog oporavka.

“Ovog trenutka, zahvaljući naporima koje je Vlada uložila, svjedočimo turističkoj sezoni koja je iznad svih očekivanja”, naveo je Milatović, kako prenosi Portal RTCG.

Prosjek od 65 odsto prihoda, ako se povoljna epidemiloška situacija zadrži biće, kako dodaje, sve je izvjesnije i premašen.

Milatović kaže da možemo biti zadovoljni tokom turističke sezone.

“Danas imamo izvanredne podatke bolje od Italije, Španije, Grčke, Kipra i Tursku”, naveo je Milatović.

Sačuvali isti nivo plata i penzija

Odgovarajući na pitanje poslanika SDP-a Raška Konjevića, Milatović je kazao da nakon pada ekonomije od 15 odsto u prošloj godini najvažnije što su sačuvali isti nivo plata i penzija. Milatović je to obrazložio na plati poslanika Konjevića, koja je kako je kazao ostala ista.

Ponovio je, kako prenosi RTCG, i da podignuta minimalu zaradu na 250 eura, vraćen dječiji dodatak, kao i obezbjeđeni udžbenici za osnovce. Milatović je kazao i da nova Vlada refinansira ranije skupe kredite.

Konjević: Drago mi je što ste moju platu sačuvali, a šta je sa vašom

Poslanik Konjević kazao je da Milatoviću da je to što je danas ministar - prolazna kategorija.

“Drago mi je što ste moju platu sačuvali, a šta je sa vašom. To je čisti populizam”, kazao je Konjević.

Trebalo je, kaže Konjević, ministar da odgovori zašto su cijene govora 25 odsto veće i šta je sa oko 10.000 ljudi ostalo bez posla.

“Životni standard građana se ozbiljno ugrožava iz dana u nad”, naveo je Konjević.

U Skupštini Crne Gore na poslanička pitanja danas odgovaraće i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić odgovaraće na pitanja u okviru premijerskog sata, 29. jula, zbog službene posjete Japanu.

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Janović pitaće Radulovića koliko je karijernih diplomata, od ukupnog broja lica koje je Vlada od početka mandata do danas, predložila za ambasadore i konzule, a koliko ih je on u istom periodu postavio za stalne otpravnike poslova.

Poslanik Demokrata Momo Koprivica je ministra Radulovića pitao da li smatra da je miješanjem u unutrašnje odnose Crne Gore od strane prijatelja bivše vlasti izvršen klasični pokušaj grube medijske manipulacije koja se ogleda u nametanju stava da građanima srpske nacionalnosti matična država nije Crna Gora.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić pitao je da li Vlada smatra da ideja srpskog sveta, koju razrađuje ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, predstavlja prijetnju regionalnom miru i stabilnosti.

Bonus video: