Šta se događa sa cijenom Ripple-ovog XRP?

Od početka aprila, vrijednost jednog novčića porasla je za 60%. Budućnost za ovu kriptovalutu izgleda sjajna, iako je kompanija trenutno upletena u istragu od strane američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC).

38369 pregleda 317 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Ripple
Foto: Ripple

Ripple je stvorila istoimena kompanija sa namjerom da olakša transakcije između finansijskih korporacija. Zatim je, kao nadogradnja, došao XRP token.

Od početka aprila, vrijednost jednog novčića porasla je za 60%. Budućnost za ovu kriptovalutu izgleda sjajna, iako je kompanija trenutno upletena u istragu od strane američke Komisije za hartije od vrijednosti (SEC).

Nedavna rasprodaja širom tržišta pogodila je Ripple-ovu cijenu akcija i taj uticaj se osjeća i sada.

Šta je Death Cross i kako utiče na XRP?

Izgleda da se desio prvi XRP "Death Cross" u poslednjih pet mjeseci, usled vijesti da je sudija odlučio da bivši regulatorni zvaničnik može biti ispitan u okviru tekuće pravne bitke oko prodaje XRP-a vrijedne 1,3 milijarde dolara.

"Death Cross" je tehnički grafikon koji ukazuje na potencijal velike rasprodaje. Pojavljuje se kada kratkoročni pokretni prosjek sredstva pređe ispod dugoročnog pokretnog prosjeka.

Nemogućnost Bitcoin-a da se oporavi od jakog nivoa podrške, takođe je prouzrokovala nedostatak potražnje na tržištu, što je dovelo do pada cijena za većinu altcoin-a, uključujući XRP.

50-dnevni pokretni prosjek približio se 200-dnevnom pokretnom prosjeku, potvrđujući takozvani medveđi "Death Cross".

Prethodne pojave XRP "Death Cross-a" dogodile su se početkom februara ove godine, marta 2020, avgusta 2019, aprila 2018, januara 2017. i maja 2016. Međutim,"Death Cross" je rezultat dugotrajne prodaje i nije uvijek predvidiv. U trenutku kada se dogodi crossover, tržište je često u prejakom prodajnom zamahu.

Prošle nedelje je vrijednost XRP pala na 0,57 dolara, dok je u vrijeme pisanja ovog teksta cijena porasla 8.46% u poslednja 24h i dostigla cijenu od 0.65 dolara. Ako se ovaj trend nastavi, bikovski izgledi bi tada vodili kriptovalutu naviše do nivoa psihološkog otpora od 1 dolar.

Ripple's XRP
Ripple's XRPfoto: Ripple

Kako iskoristiti ovu situaciju?

Iako trgovci definitivno mogu ostvariti zaradu kupujući kriptovalute kada cijena padne i prodajući ih kada poraste, u tom procesu može proći mnogo vremena.

Možda je vrijeme da razmislite o CFD trgovanju.

Prednost CFD trgovanja kriptovalutama je ta što omogućava trgovcima da zarađuju novac pravilnim predviđanjem da li će cijena kriptovalute rasti ili padati. Sem toga, na ovaj način trejderi mogu koristiti leveridž kako bi znatno povećali svoj potencijalni dobitak.

Postoji mnogo načina za investiranje na ovom tržištu, ali jedan od najraznovrsnijih je CFD trgovina kriptovalutama, jer vam omogućava potencijalnu zaradu bez obzira na to da li cijene rastu ili padaju.

Ukoliko želite da počnete odmah, to možete učiniti na vrlo jednostavan način - otvaranjem računa za trgovanje kod licenciranog investicionog društva Limit Prime Securities.

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 086 i neko od zaposlenih u Limit Prime-u će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: http://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin