čekaju se izmjene i dopune zakona o energetici

Budžet u ovoj godini bez prihoda od markiranja goriva

Iako je bilo najavljeno da će državna kasa u ovoj godini prihodovati novac od markiranja goriva, izvjesno je da se to neće desiti zato što je potrebno da se markiranje zakonski reguliše kroz izmjene i dopune Zakona o energetici i da se na tenderu izabere firma koja će dobiti posao uvoza markera, što nije realno očekivati da se završi do kraja decembra

28829 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Nenad Mandic
Ilustracija, Foto: Nenad Mandic

Iako je bilo najavljeno da će državni budžet u ovoj godini prihodovati novac od markiranja goriva, izvjesno je da se to neće desiti zato što je potrebno da se markiranje zakonski reguliše kroz izmjene i dopune zakona o energetici i da se na tenderu izabere firma koja će dobiti posao uvoza markera, što nije realno očekivati da se završi do kraja decembra, saznaju “Vijesti” iz više izvora.

Markiranje goriva podrazumijeva obilježavanje goriva posebnom supstancom nanomarkerom koja treba, prilikom kontole, da pokaže da li gorivo potiče iz nelegalnog prometa, a koje ne utiču na kvalitet goriva.

U Ministarstvu kapitalnih investicija (MKI) za “Vijesti” su rekli da završavaju predlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o energetici nakon čega je potrebno pribaviti neophodne administrativne saglasnosti, kako bi se on našao u skupštinskoj proceduri, što iziskuje određeno vrijeme.

”Zbog toga ne očekujemo da se predlog zakona može naći u skupštinskoj proceduri prije septembra. Nakon donošenja zakona, biće raspisan međunarodni tender za učešće u ovom poslu. MKI je obavilo nekoliko konsultativnih sastanaka s renomiranim stručnjacima iz ove oblasti kako bi bili spremni da na kvalitetan način sprovedemo tendersku proceduru”, rekli su u resoru kojim rukovodi ministar Mladen Bojanić.

Ministarstvo finasija je, u obrazloženju zakona o budžetu za ovu godinu, navelo da je od 1. jula planirano markiranje naftnih derivata.

”Kako bi se suzbio nelegalan promet naftnih derivata, povećali budžetski prihodi, ali i kako bi se unaprijedio kvalitet derivata na tržištu, od prvog jula planirano je markiranje naftnih derivata”, najavili su u Ministarstvu finasija.

Iz resora kojim rukovodi Milojko Spajić su u obrazloženju budžeta objasnili da će se za markiranje koristiti najsavremenije nano-tehnologije, a sam postupak podrazumijeva ubacivanje posebnih hemijskih elemenata u gorivo koji ne utiču na kvalitet goriva, ali omogućavaju da se utvrdi da li gorivo potiče iz legalnog prometa.

”Samim tim, spriječiće se da se u prometu nađe gorivo koje nije markirano na propisan način. Pored povećanja prihoda budžeta, direktne koristi imaće i vlasnici motornih vozila, jer će se u prodaji nalaziti gorivo isključivo propisanog kvaliteta.

Planiranim načinom markiranja goriva, doći će do povećanja prihoda budžeta po osnovu akciza i poreza na dodatu vrijednost, a ukupni godišnji fiskalni efekat procjenjuje se na nivou od oko 14 miliona eura”, kazali su u Ministarstvu finansija.

Iz MKI su objasnili da je planirano da se formira posebno kontrolno tijelo koje će biti uvezano s Mašinskim fakultetom i koje će imati sertifikovanu laboratoriju za markiranje naftnih derivata.

”Markiranje naftnih derivata se prije svega odnosi na količine derivata koji se uvezu, odnosno stave u promet na crnogorsko tržište (provjera kvaliteta predstavlja posebnu tematiku i obuhvaćena je posebnom regulativom). U svakom trenutku količina markera na kontrolnom mjestu mora proporcionalno da odgovara količini markera kojom je gorivo označeno prilikom njegovog uvoza. Ako se utvrdi da količina markera na kontrolnom (prodajnom) mjestu nije odgovarajuća, protiv pravnog lica, kod koga se utvrdi nepravilnost, će biti pokrenut prekršajni postupak”, objasnili su u MKI.

U Srbiji je program markiranja naftnih derivata uveden u februaru 2014. godine s ciljem suzbijanja ilegalnih aktivnosti u energetskom sektoru. Vlada Srbije je donijela uredbe o obilježavanju naftnih derivata 2013. godine, a posao je povjeren, na međunarodnom tenderu objavljenom u Fanejš tajmsu, konzorcijumu koji predvodi SGS (svjetski lider u oblasti kontrole kvaliteta i sertifikacije), Authentiks (proizvođač markera i detektora koji se koriste za kontrolu autentičnosti goriva, ljekova, novčanica i drugih proizvoda) i Nanoinspekt (predstavnik kompanije Authentiks za Srbiju i Jugoistočnu Evropu).

Država da preuzme trošak markiranja

Grupacija “Distributeri nafte i naftnih derivata” Privredne komore uputila je Vladi, odnosno MKI, predloge u vezi s markiranjem goriva u sklopu izmjena i dopuna zakona o energetici od kojih je najvažniji da država preuzme trošak markiranja.

”Smatramo da troškove markiranja i kontrola povezanih s markiranjem treba da snosi država, a ako to nije slučaj, potrebno je da se trošak markiranja (realni trošak markiranja) detaljno definiše u uredbi o formiranju maksimalno dozvoljenih maloprodajnih cijena”, ocijenili su u ovoj grupaciji.

U dopisu, koji su iz ove grupacije proslijedili “Vijestima”, je navedeno da je neophodna detaljna razrada sistema markiranja u oba uvozna procesa uzimajući u obzir sve neophodne aspekte ovog postupka - logistiku, vrijeme, lokaciju i finansije/troškove.

”Sve navedeno je potrebno preciznije definisati u nacrtu zakona. Razmotriti da li postoji potreba za dvostrukim markiranjem lož ulja, jer je lož ulje već na jedan način markirano. Potrebno je pojasniti tehničke mogućnosti markiranja tečnog naftnog gasa (uvoz cistijernama, bocama). Razmotriti postojanje markera B. Smatramo da nema potrebe za tim jer ne doprinosi dodatnoj kontroli jer se na ovaj način otvara mogućnost duplog markiranja, duplog troška za nešto što je namijenjeno izvoznom tržištu”, navodi se u dopisu.

Kako se dodaje, član 77 predloženog zakona podrazumijeva kaznene odredbe za isporučioce naftnih derivata u rezervoare osoba koje nijesu u evidenciji i potrebno je dodatno pojasniti o kakvom vidu evidencije se radi.

”Nije prihvatljivo da naftne kompanije budu odgovorne za to da li neko u evidenciji ima internu stanicu. Stojimo na rasplaganju za pomoć oko istih, ali ne možemo snositi odgovornost. Potrebno je jasno i precizno definisati ko snosi trškove markiranja. Potrebno je jasno definisati šta raditi s proizvodima koji nisu definisani uredbom”, stav je grupacije.

Ovu grupaciju čini deset firmi - Jugopetrol, Ina Crna Gora, Petrol Crna Gora, Lukoil Montenegro, Kalamper, Hifa Oil CG, Montenegrobonus, IK Real i Energogas.

Kako su iz grupacije kazali na sjednici 10. juna ove godine, na kojoj su prisustvovali i predstavnici UNK (Unija naftnih kompanija) i Europetrola, zajednički je konstatovano da je markiranje goriva obaveza i potreba koju svi podržavaju, te da su usvojeni zajednički zaključci u vezi s nacrtom zakona o izmjenama i dopunama zakona o energetici.

Preporučujemo za Vas