Vojin Žugić izabran za predsjednika Privredne komore

Od 51-og glasa, Žugić je dobio 28 glasova, dok je izvršni direktor kompanije "Coca Cola HBC Crna Gora" i predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori Nikola Tripković dobio 22 glasa, dok je jedan glas pošao ekonomisti Srđanu Pupovcu

72829 pregleda 372 reakcija 67 komentar(a)
Žugić, Foto: Privredna komora Crne Gore
Žugić, Foto: Privredna komora Crne Gore

Vlasnik kompanije "Stadion" Vojin Žugić izabran je za predsjednika Privredne komore Crne Gore na današnjoj sjednici Skupštine te organizacije, saznaju "Vijesti".

Od 51-og glasa, Žugić je dobio 28 glasova, dok je izvršni direktor kompanije "Coca Cola HBC Crna Gora" i predsjednik Američke privredne komore u Crnoj Gori Nikola Tripković dobio 22 glasa, dok je jedan glas pošao ekonomisti Srđanu Pupovcu.

Žugić je blizak bivšoj vlasti, predvođenoj Demokratrskom partijom socijalista (DPS), dok je Tripkovića protežirala, prema nezvaničnim informacijama, nova Vlada.

U konkurenciji je još bio i generalni sekretar Udruženja naftnih kompanija Boris Spalević, dok je kandidaturu iz ličnih razloga povukao predsjednik Asocijacije menadžera Budimir Raičković.

Aktuelni predsjednik PKCG, Vlastimir Golubović, koji je sredinom juna inicirao skraćenje svog mandata iz ličnih razloga, ocijenio je da reference i renome Žugića u crnogorskoj poslovnoj zajednici ukazuju na to da je Komora dobila čelnika po mjeri svog višedecenijskog trajanja i nezamjenjive uloge krovnog ekonomskog činioca.

„Uvjeren sam da ste od četiri kandidata za predsjednika dali povjerenje onome za kojeg vjerujete da će na najbolji mogući način zastupati vaše i interese cjelokupne privrede. To jeste primarni zadatak predsjednika, uz rukovođenje Komorom i očuvanje njene unutrašnje i međunarodne reputacije“, rekao je Golubović.

On se zahvalio privrednicima u organima i tijelima Komore što dosljedno, mudro i stručno zastupaju interese cjelokupne poslovne zajednice.

„Da nije bilo takvog vašeg odnosa, ne bi bilo ni ekonomskih rezultata koje je naša zemlja zabilježila u prethodnom periodu. Oni su zajednički uspjeh svih nas, koji je došao u sinergiji djelovanja Vlade i PKCG, kroz predani rad svih naših privrednika“, kazao je Golubović.

Na sjednici, koju je vodio predsjednik Skupštine Vojo Banović, verifikovani su mandati novim članovima najvišeg komorskog organa, te donijete izmjene i dopune odluka o izboru članova Upravnog i Nadzornog odbora asocijaciAje

Bonus video: