u pomogonu od 1. septembra

HE "Perućica“ u remontu od 31. jula

"Ove aktivnosti se odrađuju u sklopu Ugovora zamjene 5 blok-transformatora i revitalizacije svih 7 generatora u HE "Perućica". Ukupne vrijednosti ovih investicija su vrijednosti blizu šest miliona eura"

2574 pregleda 0 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Redovni godišnji remont HE "Perućica", počeće 31. jula, a potpuna obustava rada u elektrani biće od 2. avgusta.

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi i postrojenjima te dovodnom sistemu HE "Perućica" ove godine biće odrađene, između ostalog, i dvije investicije - zamjena dva blok-transformatora T3 i T4 vrijednosti oko 900.000 eura kao i revitalizacija generatora G1 i G2 vrijednosti oko milion eura.

"Ove aktivnosti se odrađuju u sklopu Ugovora zamjene 5 blok-transformatora i revitalizacije svih 7 generatora u HE "Perućica". Ukupne vrijednosti ovih investicija su vrijednosti blizu šest miliona eura, a očekuje se da Ugovori budu realizovani do kraja 2021. godine", navodi se.

U okviru priprema za remont, kako se dodaje u saopštenju, pražnjenje dovodnog sistema počeće u subotu 31. jula dok će prema Planu ovogodišnjeg remonta trodnevno punjenje sistema i cjevovoda početi 31. avgusta kako bi HE "Perućica" od 1. septembra bila spremna da se ponovo priključi na elektro-energetski sistem.

HE Perućica
foto: EPCG

"Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroneergetskom sistemu "Perućica", na moguće opasnosti i molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE "Perućica"", navodi se u saopštenju EPCG.

Preporučujemo za Vas