Vlada na zahtjev Spajića smijenila Kasalicu

Mila Kasalica je bila jedan od najbiližih saradnika Spajića koju je on doveo u taj resor uz drugog državnog sekretara Janka Odovića

46769 pregleda 438 reakcija 90 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Vlada je danas na predlog ministra finansija Milojka Spajića sa pozicije državnog sekretara u tom resoru smijenila Milu Kasalicu, saznaju Vijesti iz više izvora u Vladi.

Mila Kasalica je bila jedan od najbiližih saradnika Spajića koju je on doveo u taj resor uz drugog državnog sekretara Janka Odovića.

Na njeno mjesto Vlada je imenovala Branka Krvavca.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je iako izuzetno mlad, prepoznat kao stručnjak na polju javnih finansija i fiskalnih analiza i projekcija.

"Krvavac je po struci ekonomista, a osim formalnog obrazovanja, pohađao je više obuka u organizaciji međunarodnih institucija na temu makroekonomske i fiskalne politike, fiskalnog okvira i rizika, kao i poreske politike i strukturnih reformi. Svoju karijeru je gradio u Ministarstvu finansija, a učestvovao je u radu više radnih tijela, od kojih se izdvajaju učešće u izradi Programa ekonomskih reformi, Fiskalne strategije Crne Gore, ali i Radne grupe za pripremu pregovora sa EU za poglavlje 17", saopšteno je iz ovog resora.

Nije navedeno zašto je Spajić smijenio Milu Kasalicu, jednog od svojih prvih saradnika.

Bonus video: