Spajić i Mali: Ekonomska saradnja Crne Gore i Srbije dobra, postoji prostora za napredak

Spajić i Mali, kako je saopšteno razgovarali o više potencijalnih zajedničkih projekata između Crne Gore i Srbije

7759 pregleda 16 komentar(a)
Mali i Spajić, Foto: ministarstvo finansija i socijalnog staranja
Mali i Spajić, Foto: ministarstvo finansija i socijalnog staranja

Postoji dosta potencijala za ekonomsku saradnju između Crne Gore i Srbije i u narednom periodu treba intenzivirati aktivnosti kako bi se ti projekti i realizovali.

To je saopšteno iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS) nakon sastanka ministra Milojka Spajića sa ministrom u Vladi Srbije Sinišom Malim.

Kako se navodi u saopštenju MFSS, na sastanku Spajića i Malog je ocijenjeno da je ekonomska saradnja dvije zemlje dobra, ali da postoji prostora za njen dalji napredak.

"Ministri su se saglasili da su imali veoma konstruktivan sastanak, na kojem su razgovarali i o ekonomskoj situaciji u Evropi i svijetu, s obzirom na pandemiju koronavirusa koja ima značajan uticaj na svjetsku ekonomiju. Na sastanku je bilo riječi i o inicijativi „Open Balkan“ i o prednostima koje ona donosi državama koje su uključene u taj proces", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Spajić i Mali zaključili da postoji dosta potencijala za ekonomsku saradnju između dvije države i da se kroz tu saradnju mogu ostvariti brojni benefiti za privredu i građane i Crne Gore i Srbije.

Bonus video: