Javni poziv za raspodjelu sredstava u cilju unapređenja konkurentnosti privrede

Finansijska podrška realizovaće se kroz programske linije za modernizaciju proizvodnih procesa, podršku malim ulaganjima, uvođenje međunarodnih standarda, podršku digitalizaciji i podsticaj cirkularne ekonomije

4442 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo ekonomskog razvoja objavilo je javni poziv za učešće u postupku dodjele sredstava za Program unapređenja konkurentnosti privrede za ovu godinu.

Iz Ministarstva su kazali da je mikro, malim i srednjim preduzećima, postojećim i potencijalnim preduzetnicima, kao i zanatlijama na raspolaganju tri miliona eura, kroz pet programskih linija finansijske podrške i dvije nefinansijske.

Finansijska podrška realizovaće se kroz programske linije za modernizaciju proizvodnih procesa, podršku malim ulaganjima, uvođenje međunarodnih standarda, podršku digitalizaciji i podsticaj cirkularne ekonomije.

"Programske linije nefinansijske podrške odnose se na pružanje mentoring usluga i razvoja preduzetništva", kazali su iz Ministarstva.

Realizacijom tih programskih linija, kako su ocijenili iz Ministarstva, omogućiće se jačanje izvoznog potencijala i poboljšanje konkurentnosti proizvoda i usluga.

"Posebna pažnja biće posvećena i podsticanju razvoja preduzetništva mladih, žena i zanatlija, kao posebno ranjivih ciljnih grupa i bitnih segmenata na kojima počiva razvoj dinamične, inovativne i izvozno orjentisane privrede”, objasnili su iz Ministarstva.

Svaka programska linija jasno definiše potrebnu dokumentaciju, opštu i specifičnu, koju je neophodno priložiti.

Popunjeni prijavni formulari sa pratećom dokumentacijom predaju se elektronski, putem online platforme. Korisničko uputstvo za elektronsko podnošenje zahtjeva zainteresovani mogu pronaći OVDJE, kao i proceduru prijave, neophodnu dokumentaciju, ocjenjivanje prijava i sve ostale relevantne informacije za svaku programsku liniju.

Bonus video: