Kompanija “Pejović” novi vlasnik Autobuske stanice u Herceg Novom

U kompaniju Vektra Boka uveden je stečaj u junu 2015. godine, a Privredni sud je krajem februara prihvatio plan reorganizacije preduzeća. Od prodaje imovine biće namireni povjerioci
112 pregleda 1 komentar(a)
novac, euro, Foto: Shutterstock.com
novac, euro, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.11.2017. 11:56h

Podgorička kompanija “Pejović” kupila je Autobusku stanicu u Herceg Novom za 370.000 eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora Vektra Boke, Milić Popović.

"Javno putem trećeg oglasa o prodaji objelodanili smo i cijenu, a u skladu sa zakonom i model nadmetanja za kupovinu Autobuske stanice i drugih poslovnih prostora predviđenih za prodaju”, rekao je Popović Radiju Jadran.

On je kazao da su dostavljene dvije ponude, od kojih je prvorangirana i najbolja bila ponuda kompanije iz Bijelog Polja.

"Međutim, ona je odustala, a drugorangirana je bila kompanija "Pejović" iz Podgorice, koja je stekla uslove za kupovinu. Autobuska stanica je prodata i biće krajem ovog mjeseca predata vlasniku”, naveo je Popović.

Na posljednjem oglasu za prodaju imovine Vektra Boke bilo je ponuda za neke manje prostore.

Popović je kazao da u kompaniji nijesu bili zadovoljni ponudama, s obzirom na to da se oglašavanjem objelodanjuju i cijene koje je neophodno platiti, a ponude su u tom kontekstu bile ispod utvrđenih cijena.

"U sva tri oglasa koje smo objavili do sada u razmaku od pola godine nijesmo smanjivali cijene, a zainteresovani kupci čekaju da se nešto dogodi na tom planu. Vidjećemo koja će biti dalja poslovna politika i šta će Odbor direktora utvrditi, da li da idemo sa nekim procentualnim smanjenjem cijena ili ne”, precizirao je Popović.

U kompaniju Vektra Boka uveden je stečaj u junu 2015. godine, a Privredni sud je krajem februara prihvatio plan reorganizacije preduzeća. Od prodaje imovine biće namireni povjerioci.

Bonus video: