EPCG: Situacija na Maljevcu pod kontrolom, uprkos snažnim udarima vjetra

Iz Elektroprivrede kazali da nastavljaju da prate situaciju u Pljevljima

3303 pregleda 72 reakcija 2 komentar(a)
Deponija Maljevac, Foto: EPCG
Deponija Maljevac, Foto: EPCG

Opština Pljevlja je danas izložena vremenskim nepogodama, koje su uslovile različite probleme, počev od lomljenja stabala u centru grada, pa sve do podizanja velike prašine.

Iz Elektroprivrede su saopštili da ta kompanija, odnosno Termoelektrana "Pljevlja", situaciju na deponiji pepela i šljake Maljevac drži pod kontrolom, budući da prašina koja se danas podigla ne dolazi sa te lokacije.

"Uvidom u stanje na terenu, utvrdili smo da je pomenuto područje pod tzv. vodenim ogledalom, a još ranije je, u sklopu Projekta 'Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje', koji se realizuje posredstvom Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Agencije za zaštitu životne sredine kao implementacione jedinice, završena rekultivacija Kasete II, što svjedoči o tome da su naši radnici i oprema kojom raspolažu i u ovom pogledu u stanju trajne pripravnosti", naveli su iz EPCG.

Kazali su da nastavljaju da prate situaciju u Pljevljima, odlučni da istraju u namjeri da deponiju, za čije su održavanje zaduženi, kontrolišu tako da, čak ni pri ovako izraženim vremenskim neprilikama, ne proizvodi dodatnu štetu po životnu sredinu.

Povezani članci

05. Avgust 2021.

Oblaci ugljene prašine satima zasipaju Pljevlja

Bonus video: