RUP: Olujni vjetar podiže prašinu koju je nemoguće spriječiti

"Naša kompanija će angažovati maksimalne kapacitete cistijerni za obaranje prašine u površinskom kopu", kazali su iz Rudnika uglja Pljevlja

14079 pregleda 9 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Rudnik uglja Pljevlja (RUP) saopštio je danas da je, usljed trenutnih vremenskih nepogoda - jakog vjetra, na gradskom području opštine Pljevlja podignuta prašina sa svih radnih etaža na otkrivci i odlagalištu, kao i sa deponija uglja u površinskom kopu „Potrlica“.

Kazali su da su zaposleni u toj kompaniji preduzeli sve moguće mjere i aktivnosti koje su predviđene u takvim situacijama.

"U kopu 'Potrlica' trenutno je angažovano pet cistijerni koje kvase puteve i obaraju prašinu, rad je sveden na minimum, isključeni su pogoni za preradu i otpremanje uglja, kao i transportni sistem i odlagač na otkrivci, a sve u cilju smanjenja prašine u kopu. Međutim, jak vjetar sa radnih etaža na uglju i otkrivci, kao i odlagališnih etaža, podiže prašinu koju je nemoguće spriječiti", navodi se u saopštenju RUP.

Ističu da ne bi, ukoliko bi u potpunosti zaustavili rad površinskog kopa uspjeli da smanje prašinu koju je podigao olujni vjetar.

"U ovom trenutku, kao i u narednim satima, naša kompanija će angažovati maksimalne kapacitete cistijerni za obaranje prašine u površinskom kopu", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

05. Avgust 2021.

Oblaci ugljene prašine satima zasipaju Pljevlja

Bonus video: