Advokati izabrali pregovarački tim sa Vladom

Štrajk advokata koji je trajao od 24 marta, obustavljen je 3. avgusta nakon potpisivanja protokola sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja

3046 pregleda 110 reakcija 17 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Advokatska komora Crne Gore imenovala je danas šest članova koji će biti dio radne grupe sa Ministarstvom finansija i socijalnog staranja koja do kraja godine treba da predloži rješenje o uvođenju spornoj elektronske fiskalizacije računa za advokatske usluge.

Članovi komisije ispred advokatske komore su Veselin Radulović (koordinator), Dragan Šoć, Dragomir Ćalasan, Nebojša Asanović, Aleksandar Otašević i Vladimir Bojić.

Advokatska komora i MFSS su 30. jula potpisali protokol koji predviđa formiranje komisiji koja treba da pronađe kompromisno rješenje a čiji rad je oročen do 31. decembra ove godine. I Ministarstvo finansija će u radnoj grupi imati šest svojih predstavnika.

Zbog uvođenja fiskalizacije i odbijanja Ministarstva da izuzme advokate, oni su počeli obustavu rada 24. maja, što je uzrokovalo odgađanje na hiljade ročišta i otežao rad tužilaštva jer nije bilo moguće određivanje pritvora za osumnjičena za najteža krivična djela.

Štrajk je obustavljen prvog radnog dana nakon potpisivanja protokola odnosno 3. avgusta i ta odluka biće u mirovanju dok traju pregovori.

Bonus video: