CBCG: Integracija NLB i Komercijalne banke biće realizovana u skladu sa najboljom praksom

"Na sastanku je razgovarano o poslovanju NLB Banke i snažnoj posvećenosti NLB Grupe crnogorskom tržištu i ambiciji da održi svoju poziciju i snažnu kreditnu aktivnost u Crnoj Gori, te o daljoj perspektivi i planovima Banke za naredni period"

3095 pregleda 1 komentar(a)
Centralna banka Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Centralna banka Crne Gore, Foto: Luka Zeković

Integracija NLB Banke i Komercijalne banke AD Podgorica, očekuje se u rekordnom roku i uz poštovanje najboljih praksi kada je u pitanju odnos prema zaposlenima i klijentima.

To je saopšteno iz Centralne banke Crne Gore (CBCG) nakon sastanka guverner Radoje Žugić sa rukovodstvom NLB Banke AD Podgorica, glavnim izvršnim direktorom Martinom Leberleom i izvršnim direktorom Dinom Redžepagićem.

"Na sastanku je razgovarano o poslovanju NLB Banke i snažnoj posvećenosti NLB Grupe crnogorskom tržištu i ambiciji da održi svoju poziciju i snažnu kreditnu aktivnost u Crnoj Gori, te o daljoj perspektivi i planovima Banke za naredni period. U tom kontekstu, sagovornici su se osvrnuli na dobru saradnju i podršku koju Centralna banka pruža NLB Banci u procesu integracije sa Komercijalnom bankom AD Podgorica, čiji se završetak očekuje u rekordnom roku i uz poštovanje najboljih praksi kada je u pitanju odnos prema zaposlenima i klijentima", navodi se u saopštenju CBCG.

Dodaje se da su "obje strane potvrdile snažnu, otvorenu i profesionalnu saradnju uprkos izazovnim ekonomskim okolnostima izazvanih pandemijom, uz zaključak da je bankarski sistem stabilan, likvidan i u mogućnosti da pruži podršku ukupnoj potrošnji i oslabljenoj ekonomiji", saoptšeno je iz CBCG.

Bonus video: