Stariji da budu strpljivi za turističke vaučere

Zbog velike zainteresovanosti telefonski broj za prijavu otežano radio, dok je rok produžen

9056 pregleda 17 komentar(a)
Foto: shutterstock.com
Foto: shutterstock.com

Svi građani stariji od 50 godina koji su tokom jula vakcinisani makar prvom dozom vakcine, stekli su pravo na korišćenje turističkog vaučera u iznosu od 50 eura, a zainteresovani se mogu prijaviti preko besplatnog broja telefona 1717. Međutim, redakciji “Vijesti” se javilo više osoba sa žalbom da se na tom broju, otkad su prije dva dana počele prijave, ni nakon višeminutnog čekanja niko ne javlja, u šta su se uvjerile i “Vijesti”.

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja (MER), koje koordinira projektom, je saopšteno da su tokom jučerašnjeg dana zbog velikog broja zainteresovanih građana kapaciteti call-centra prošireni, da je je angažovano još šest operatera koji se bave samo prijavom za vaučer, da je produžen rok za prijavu do 18. avgusta, umjesto planiranog 15. avgusta, kao i da se radi efikasnosti samog procesa, građani od danas mogu prijaviti i putem emaila prijave@mek.gov.me.

”Call-centar je dostupan građanima radnim danima od 8.00 do 20.00 h i subotom od 8.00 do 15.00 h”, saopšteno je iz MER-a.

U jučerašnjim popodnevnim satima na telefonski broj je nakon par minuta čekanja moguće bilo dobiti osoblje koje prihvata prijave.

Iz MER-a su podsjetili da se prilikom prijave dostavljaju ime, prezime, JMB i kontakt telefon.

"Vijestima" su kazali da je blizu 13.000 građana dobilo pravo na korišćenje vaučera, od čega se do danas putem call centra prijavilo oko 1.000.

Turistički vaučer obuhvata dva noćenja na bazi polupansiona koje će korisnici moći da iskoriste u hotelima HTP Ulcinjske rivijere i HG Budvanske rivijere, kao i Institutu “Dr Simo Milošević”.

”Napominjemo da će smještaj u hotelu moći da iskoriste isključivo građani koji su ovim putem stekli pravo i da se isti ne može prenositi na druga lica”, naveli su iz MER-a.

Dodali su da će građani, nakon što bude napravljen konačan spisak zainteresovanih, biti obaviješteni o slobodnim terminima i hotelima u kojima mogu iskoristiti dva noćenja na bazi polupansiona.

Bonus video: