MIG akcionarima dijeli 18,7 miliona eura

Akcionari preko Hipotekarne banke mogu podići svoj novac a za akciju dobijaju po 67 centi

14997 pregleda 212 reakcija 8 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Na sajtu Montenegro berze danas je objavljeno obavještenje kompanije MIG, bivšeg istoimenog privatizacionog fonda, da zbog smanjena osnovnog kapitala akcionarima isplaćuju dividendu od 0,67 centi po akciji.

Iako danas objavljena, ova odluka je od 5. avgusta ove godine. Isplata novca obavlja se preko filijala Hipotekarne banke. Za nekadašnji vaučer vlasnici su dobili po 5.000 akcija u privatizacionim fondovima.

"Pravo na isplatu imaju svi akcionari koji su upisani u spisak akcionara društva MIG AD Podgorica kod Centralnog Klirinškog Depozitarnog Društva na dan donošenja Odluke, tj. na dan 5. aprila 2021. godine. Akcionari isplatu mogu zahtijevati lično ili preko punomoćnika ovlašćenog u skladu sa zakonom", navedeno je u obavještenju.

Prema teksu odluke, kapital kompanije je smanjen za ukupno 18,7 miliona eura koje se dijele akcionarima. Nakon ove odluke kapital kompanije iznosiće tek 386 hiljada eura.

Najveći vlasnici MIG-a sada su komapnije sa Kipra "Tikan holding limited" sa 59 odsto i "Padakia limited" sa 11 odsto akcija, nakon čega slijedi veliki broj malih akcionara.

Bonus video: