Zašto bi trebalo da obratite pažnju na Ripple-ov XRP?

Ripple je kompanija osnovana 2012. godine sa ciljem da olakša transakcije između finansijskih korporacija. Za ostvarenje ovog cilja ubrzo je kreiran i XRP token, kao Ripple-ova valuta koja bi trebalo da omogući brže transakcije između kompanija

41559 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Limit Prime
Foto: Limit Prime

Kada govorimo o kriptovalutama često su naša prva pomisao Bitcoin i Ethereum. I to sa velikim razlogom. Prinosi od Ethereuma su od 2015. Godine, kada je lansiran, pa do sada porasli 85,719% i to je još uvijek prilično malo u poređenju sa nevjerovatnim godišnjim prinosima od Bitcoina.

Iako su svi pogledi usmjereni na ove dvije kriptovalute, u skorije vrijeme sve više pažnje investitori posvećuju Ripple-ovom XRPju.

Šta je Ripple/XRP?

Ripple je kompanija osnovana 2012. godine sa ciljem da olakša transakcije između finansijskih korporacija. Za ostvarenje ovog cilja ubrzo je kreiran i XRP token, kao Ripple-ova valuta koja bi trebalo da omogući brže transakcije između kompanija.

U početku je cilj kompanije bio da omogući prenos novca iz jedne valute u drugu u roku od nekoliko sekundi, gdje bi XRP služio kao univerzalna valuta koja smanjuje transakcione troškove.

Ripple obrađuje preko 1.500 transakcija u sekundi, što je gotovo sedam puta brže od međunarodnih e-novčanika poput PayPal-a. Prosječna brzina transakcije je četiri sekunde, što je mnogo brže od Bitcoin transakcija. Nije stvar samo u brzini, već i u činjenici da je ovo brzo vrijeme obrade propraćeno naknadama za plaćanje koje su samo djelić centa.

Budućnost Ripple-a

Limit Prime PR
foto: Limit Prime

I pored kontroverzi koje su pratile ovu kompaniju i token, a tu mislimo na tužbu Komisije za hartije od vrijednosti zbog navoda da je Ripple prodao XRP kao neregistrovanu hartiju od vrijednosti u decembru 2020, njihova budućnost izgleda obećavajuće. U prilog tome govori i činjenica da je vrijednost ove kriptovalute porasla za više od 60 % od aprila ove godine.

Sem toga, kompanija Ripple je 28. jula najavila partnerstvo sa SBI Remit-om, najvećim pružaocem usluga prenosa novca u Japanu, radi olakšavanja prekograničnih plaćanja koristeći svoju digitalnu valutu. Potrebno je samo četiri sekunde da se izvrši XRP transakcija i košta samo 0,0001 XRP, ili 0,00007525 USD, uz malu potrošnju energije, što ovu kriptovalutu čini idealnom za taj posao.

Samo u toku prethodne nedelje cijena XRP-a porasla je sa $0.7660 na $1.0404.

Sve ovo ukazuje na svijetlu budućnost ove kompanije i kriptovalute, a svakako je vrijedno držati je na oku u periodu koji dolazi.

U nastavku teksta pročitajte kako da okrenete u svoju korist potencijalni rast ili pad cijene ove kriptovalute.

Kako iskoristiti ovu situaciju?

Iako trgovci definitivno mogu ostvariti zaradu kupujući kriptovalute kada cijena padne i prodajući ih kada poraste, u tom procesu može proći mnogo vremena.

Možda je vrijeme da razmislite o CFD trgovanju.

Ukoliko želite da počnete odmah, to možete učiniti na vrlo jednostavan način - otvaranjem računa za trgovanje kod licenciranog investicionog društva Limit Prime Securities.

Prednost CFD trgovanja kriptovalutama je ta što omogućava trgovcima da zarađuju novac pravilnim predviđanjem da li će cijena kriptovalute rasti ili padati. Sem toga, na ovaj način trejderi mogu koristiti leveridž kako bi znatno povećali svoj potencijalni dobitak.

Postoji mnogo načina za investiranje na ovom tržištu, ali jedan od najraznovrsnijih je CFD trgovina kriptovalutama, jer vam omogućava potencijalnu zaradu bez obzira na to da li cijene rastu ili padaju.

A preko kompanije Limit Prime Securities možete, sem sa Ripple-ovim XRP-om, trgovati i sa kriptovalutama kao što su Bitcoin, Ethereum i druge.

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 086 i neko od zaposlenih u Limit Prime-u će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin