"Stijović obećao kontinuiranu podršku za razvoj poljoprivrede u Tuzima"

Na gradskom trgu otvoren je prvi poljoprivredni sajam u Tuzima

10757 pregleda 9 komentar(a)
Stijović i Đeljošaj, Foto: Opština Tuzi
Stijović i Đeljošaj, Foto: Opština Tuzi
Ažurirano: 23.08.2021. 13:30h

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Aleksandar Stijović obećao je kontinuiranu podršku ministarstva za razvoj poljoprivrednog sektora u Tuzima, saopšteno je danas iz Opštine Tuzi.

U saopštenju se navodi da je danas na gradskom trgu otvoren prvi poljoprivredni sajam u Tuzima.

"Ovaj sajam, koji obilježava jedan od najvažnijih događaja u godini za poljoprivredni sektor, ima preko 20 izlagača koji će danas i sjutra izlagati svoje domaće proizvode, koji su nesumnjivo ključni faktor za razvoj lokalne privrede", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj, na otvaranju sajma, ocijenio izuzetno važnim realizaciju ovog sajma, za promociju poljoprivrednih proizvoda u Tuzima.

"Poljoprivredni sajam je naš dodatni institucionalni angažman i neophodan je za promociju svih proizvoda na istom mjestu, gdje ljudi imaju priliku izbliza okusiti proizvode koje nude naši lokalni proizvođači", rekao je Đeljošaj.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede su saopštili da je Stijović na otvaranju sajma izrazio uvjerenje da će lokalni karakter ovog sajma u budućem period prerasti u državni, a potom i regionalni, i iz godine u godinu postati tradicija koja će okupljati sve veći broj izlagača.

"Ministar je najavio kontinuiranu podršku Ministarstva za razvoj poljoprivrednog sektora u opštini Tuzi", piše u saopštenju Ministarstva.

"Sinergetski efekat uspješne saradnje Ministarstva i Opštine Tuzi, kao i ostvarena saradnja sa otkupljivačima i distributerima dala je sigurnost poljoprivredeinm proizvođačima i mogućnost da svoje proizvode plasiraju na tržište i ostvare profit”, istakao je Stijović naglasivši da je izuzetan rod i odličan kvalitet krompira u ovoj godini pokazao investitorima opravdanost razmatranja ulaganja u pokretanje fabrike čipsa, čime će se omogućiti zapošljavanje i otvaranje novih radnih mejsta u realnom sektoru.

Kako je ministar naglasio, "Opština Tuzi je prepoznata po razvijenoj poljoprivredi sa velikim potencijalima koji se iz godine u godinu iskorištavaju na sve većem nivou, ocijenivši da je pored prodajnog i eduaktivnog karaktera ovaj sajam simbol rada, proizvodnje, orginalnosti i kulture na našim prostorima".

Iz Opštine Tuzi su rekli i da su nakon otvaranja Sajma, Đeljošaj i Stijović sa sekretarkom Sekretarijata za poljoprivredu Opštine Tuzi, Ismetom Đokom, obišli štandove, gdje su se upoznali sa proizvođačima i njihovim proizvodima.

"Sajam će biti otvoren danas i sjutra od 09:30 do 12:00, kao i od 17:00 do 22:00 časova, gdje će biti predviđena predavanja različitih stručnjaka iz oblasti poljoprivrede", kazali su iz Opštine Tuzi.

Bonus video: