Već 7 godina smo porodica kojoj pripadate

Sedam godina je od osnivanja Lovćen banke, marljivim radom i pametnim ulaganjima postigli smo mnogo. Pozitivni rezultati, nova radna mjesta, na hiljade zadovoljnih klijenata – samo su dio LB poslovne priče, na koju smo izuzetno ponosni.

18327 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Lovćen banka
Foto: Lovćen banka

25. avgusta 2014. godine počela je sa radom Lovćen banka, nastala kao rezultat višedecenijske saradnje poslovnih ljudi iz Crne Gore sa prestižnom međunarodnom finansijskom institucijom - njemačkim DEG-om. U decembru 2020. godine smo dobili novog inostranog akcionara - Incofin cvso, uticajni belgijski fond. Ulaskom Incofina u vlasništvo Banke, pored njemačkog investiciono-razvojnog fonda DEG-a, koji je akcionar od samog osnivanja, Lovćen banka AD dobija značajnu internacionalnu podršku, koja se ogleda kroz ulaganja u finansijsku stabilnost, kao i primjenu najbolje međunarodne prakse u poslovanje Banke.

Zahvaljujući prepoznatoj bankarskoj praksi i domaćoj ekspertizi, stvorili smo Banku drugačije poslovne filozofije, Banku koja svojim klijentima pruža snažnu podršku.

Poslovnu mrežu Lovćen banke danas čini 15 poslovnih jedinica. S ciljem da podstaknemo razvoj Sjevera i da damo snažan impuls njegovom razvoju kroz ulaganja u projekte iz agrobiznisa, turizma, energetike i podršku građanima sjevernih opština, otvorili smo filijale u Rožajama, Petnjici i Mojkovcu. Ne zaboravljajući potrebe naših klijenata u Podgorici otvorili smo tri filijale, dok našu mrežu na jugu Crne Gore čini devet modernih poslovnih jedinica na najatraktivnijim lokacijama.

Tim Lovćen banke raste iz godine u godinu i Banka nastavlja sa otvaranjem novih radnih mjesta i već sada broji 150 profesionalaca. Edukujemo nove bankarske kadrove, a istovremeno učimo od najboljih, čime uspostavljamo bankarske standarde za kvalitet rada naših zaposlenih. Stvaramo prostor za mlade ljude, da napreduju i stvaraju, a probleme prevazilazimo uz fer i racionalne odluke. Sve to ne bi bilo moguće da svako od nas u ovaj projekat nije utkao i dio sebe.

Stekli smo na hiljade zadovoljnih klijenata i kreirali paletu proizvoda koja je prilagođena njihovim potrebama.

Banka postoji zbog klijenata, zajedno sa njima osluškuje tržište, jer želi da podrži razvoj zemlje i da u bliskoj budućnosti privredi i građanima bude važna adresa za donošenje bitnih životnih odluka. Profesionalni tim Lovćen banke gradi budućnost sa klijentima, pronalazeći rješenja prilagođena potrebama klijenata, koja će biti stabilna osnova za njihov rast i razvoj. Klijenti prepoznaju posvećenost tima Lovćen banke i svakodnevno nam poklanjaju svoje povjerenje.

U prethodnih godinu dana smo fokus stavili na razvoj sistema za poslovanje Banke, što će biti osnova za za jednostavniji i brži razvoj novih digitalnih servisa za naše klijente, čime ćemo postići dodatno poboljšanje korisničkog iskustva i unapređenje kvaliteta naših usluga.

U ovih 7 godina donirali smo značajna sredstva Pomagali smo zemlji u borbi protiv COVID-19, podržali smo različite projekte u oblasti ekologije i uređenja životne sredine, kulturi, sportu, obrazovanju, kao i donirali određena sredstva ugroženim porodicama i pojedincima.

Danas, slavimo 7 uspješnih godina, u krugu porodice koja svakog dana sve više raste i napreduje. Iako je u zadnje dvije godine naša realnost u znaku pandemije COVID-19, zajedno smo uspjeli da postignemo dobre rezultate na svim poljima poslovanja. Aktiva Banke je skoro 270 miliona eura, kreditni portfolio 183 miliona eura, depozitni portfolio 195 miliona eura, a ostvareni neto profit za prvih 7 mjeseci tekuće godine iznosi 470. 000 eura.

Lovćen banka posebnu zahvalnost duguje svojim akcionarima, koji podržavaju rast i razvoj Banke, kao i brojnim reputabilnim inostranim partnerima, kreditorima i konsultantima, koji su od početka rada Banke, a posebno u vremenu obilježenom negativnim uticajima COVID-19 na globalnu ekonomiju, svojom podrškom i know-how-om doprinijeli stabilnom poslovanju i daljem razvoju Banke.