Osam ponuda za finansiranje projekata "Solari"

Ponude su predali: IRF, Erste banka, Prva banka, Energy Tech Industry Norway, Konzorcijum CKB banka i NLB Banka, Ziraat banka, Shangai Electric i Zapad banka, dok je privredno društvo Progres i CO dalo ponudu za postavljanje solarnih panela

7447 pregleda 2 komentar(a)
Otvorene ponude osam finansijskih institucija, Foto: EPCG
Otvorene ponude osam finansijskih institucija, Foto: EPCG

Na međunarodni javni poziv za obezbjeđenje finansijskih sredstava za finansiranje projekta „Solari 3000+” i „Solari 500+“, koji je Elektroprivreda Crne Gore raspisala 2.avgusta, prijavilo se osam zainteresovanih institucija.

Ponude su predali: Investiciono razvojni fond, Erste banka a.d. Podgorica, Prva banka Crne Gore, Energy Tech Industry Norway, Konzorcijum CKB banka a.d. Podgorica i NLB Banka a.d. Podgorica, Ziraat banka, Shangai Electric i Zapad banka, dok je privredno društvo Progres i CO d.o.o. dalo ponudu za postavljanje solarnih panela, saopšteno je iz EPCG.

Elektroprivreda je, podsjećaju, u skladu sa svojim dugoročnim ciljevima, strategijom održivosti i bilateralnom saradnjom sa Evropskom unijom, u cilju smanjenja emisije ugljen-dioksida, donijela odluku o realizaciji projekta Solari 3000+, koji je usmjeren na domaćinstva i mogućnost generisanja sopstvene energije, ugradnjom solarnih panela na objektima za individualno stanovanje. Zbog velikog interesovanja, dodaju, pokrenut je i projekat „Solari 500+“, koji se odnosi na postavljanje fotonaponskih panela na krovovima pogona male privrede, te javnih ustanova i preduzeća.

“Otvorene su ponude osam finansijskih institucija koje su izrazile spremnost da finansiraju projekte, Solari 3000+ i Solari 500+, vrijedne 30.000.000 eura. Najbolji dokaz da smo na pravom putu. EPCG radi”, ocijenio je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

Komisija za sprovođenje pregovaračkog postupka izvršila je, na otvaranju ponuda, registraciju podnosilaca prijava i evidenciju svih elemenata koji će biti predmet pregovora o načinu obezbjeđenja kredita.

Bonus video: