Akcije na koje treba obratiti pažnju u septembru

Možda je period u kojem velike kompanije objavljuju svoje poslovne rezultate idealno vrijeme da razmotrite investiranje preko Limit Prime Securities-a

58397 pregleda 23 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Limit prime
Foto: Limit prime

Kada se odlučite da investirate u neku od akcija, ključno je da prije toga provjerite sve dostupne informacije o toj akciji kao i kompaniji koja stoji iza nje. Dobar glas kompanije, trenutno poslovanje kao i njeni planovi za budućnost mogu biti odlučujući faktor pri donošenju odluke.

U nastavku teksta govorićemo o četiri globalno poznate i veoma uspješne kompanije na čije poslovanje treba obratiti pažnju u septembru.

Tesla. Rezultati kompanije Tesla u drugom kvartalu iznenadili su sve jer je proizvođač električnih vozila u samo tri mjeseca uspio da ostvari profit veći od milijardu dolara. Tesla je, po tržišnoj kapitalizaciji vodeća kompanija na tržištu električnih vozila. Za ovu kompaniju se predviđa prosječan godišnji rast isporuka vozila od 50%. U 2020. godini isporuke su porasle za 36% na 499.647. I to nije sve, Tesla će sledeće godine upotpunii svoj asortiman proizvoda sa dugo očekivanim Cibertruck-om.

Disney. Disney-evi rezultati u trećem kvartalu su znatno iznad očekivanog nivoa.

U svakom od prethodnih pet kvartala, Disney je prijavljivao gubitak prihoda od Disneijevih parkova zbog izbijanja pandemije Covid-19. Tokom trećeg kvartala ove godine, operativni prihod dostigao je 356 miliona dolara, dok je u istom kvartalu prošle godine ostvario gubitak od 1,87 milijardi dolara.

Kao što vidite, stvari za Disney izgledaju dobro zahvaljujući ublažavanju ograničenja Covid-19 i raznovrsnijoj liniji proizvoda i usluga.

Limit prime
foto: Limit prime

Nvidia. Nvidia je premašila predviđanja Wall Street-a za drugi kvartal zahvaljujući snažnoj prodaji igara i solidnim prihodima od centara za obradu podataka.

U trećem kvartalu Nvidia očekuje prodaju od oko 6,8 milijardi dolara, što je povećanje od 44% u odnosu na prethodnu godinu. Wall Street predviđa da će Nvidia zaraditi 1,05 dolara po akciji od približno 6,57 milijardi dolara prihoda od prodaje u trećem fiskalnom tromjesečju.

Amazon. Samo je nekoliko kompanija imalo više koristi od zaključavanja od Amazona. Skoro sve što ste htjeli da kupite mogao bi da isporuči Amazon i da vam bude na kućnom pragu za manje od 24 sata.

Iako su se ljudi počeli vraćati u tržne centre, vjerovatno će nastaviti da kupuju online u većem procentu nego što su to činili prije pandemije. Taj trend je već uspostavljen, a pandemija ga je jednostavno ubrzala.

Amazonov prihod od web usluga premašio je očekivanja od 14,2 milijarde dolara dostigavši 14,8 milijardi dolara. Ovaj prihod porastao je 37,0% u odnosu na isti kvartal prošle godine, što je njegov najbrži tempo od drugog kvartala 2019.

Kako možete profitirati u ovoj situaciji?

Možda je period u kojem velike kompanije objavljuju svoje poslovne rezultate idealno vrijeme da razmotrite investiranje preko Limit Prime Securities-a. LPS je brokerska kuća koja vam omogućava potencijalnu zaradu kako u slučaju pada, tako i u slučaju porasta cijena akcija ili kripto valuta.

Ako želite da trgujete akcijama Amazona, Tesle ili drugim finansijskim proizvodima (kriptovalutama, zlatom, naftom, valutnim parovima), otvorite račun već danas i počnite da trgujete!

Za više informacija možete pozvati na broj +382 67 242 086 i neko od zaposlenih u Limit Prime Securities će vam izaći u susret.

E-adresa: info@limitprime.com

Veb sajt: https://www.limitprime.com/me

Broj telefona: +382 67 242 086

Zapratite Limit Prime na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, Linkedin