Evo gdje je regionalni centar za kupovinu zlata. Simbol sigurnosti!

Nova adresa za staro povjerenje!

126026 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Zlatara Gold
Foto: Zlatara Gold

Kupci u Euro zoni i izvan nje svjedoci su svakodnevnog povećanja cijena proizvoda i usluga. Prehrambeni proizvodi, energija, komunalije, građevinski inputi, zemljište, stanovi itd. bilježe snažan rast svojih prodajnih vrijednosti.

Svakom pismenom čovjeku, apsolutno je jasno da inflacija pokazuje svoje ružno lice.

Naime u poslednjih godinu dana vlade razvijenog svijeta stavile su desetine milijardi evra, dolara, funti, franaka u ruke milioni ljudi.

Na ovaj način pokušano je prevazilaženje krize izazvane virusom Covid 19.

Na početku pandemije, dok se još nije znalo u kom pravcu će se razvijati nastali problem, sve te milijarde ostale su neiskorišćene u rukama ljudi.

Zbog mjera koje su bile neminovne taj novac se nije mogao ni potrošiti. Umesto toga novac je akumuliran na štednim računima i u gotovini .

Shodno tome da je svijet bio "zaključan “ i cijene su mirovale, nije bilo ni govora o inflaciji.

Kada se svijet "otključao“ zahvaljujući pojavi vakcina, većna građana počela je slobodnije da živi i da obavlja svoje ustaljene svakodnevne aktivnosti. Krenula je akumulirana potražnja za većinom proizvoda, i kako cijenu svakog proizvoda određuje ponuda i potražnja, velika količina novca počela je da ,,juri“ malu količinu proizvoda na tržištima širom svijeta.

Na taj način došlo je do osjetnog poskupljenja većne proizvoda .

Postoji jedan jedini način da se inflacija zaustavi a to je povećanjem osnovnih kamatnih stopa. Drugim riječima to bi značilo da novac postane "skuplji“. Međutim dok god novca ima previše, on će vrijedjeti sve manje.

Fizička i pravna lica akumuliranu poslovnu dobit štite na razne načine. Vremenski posmatrano najveći broj istih štiti se inertnom kupovinom nepokretnosti nerazmišljajući da li su iste precijenjene usled ogromne količine novca na svijetskom monetarnom tržištu.

Jedan od najboljih načina zaštite imovine, jeste prebacivanje iste u drugu imovinsku klasu - zlato.

Jedan od rijetkih imovinskih oblika čija vrijednost je doživjela negativnu korekciju od trenutka kretanja snažne inflacije jeste zlato.

Da li je to logično?

Ekonomski posmatrano, logike nema. Sadašnja vrijednost zlata održava se viještački putem hartija od vrijednosti koje imaju pokriće u zlatu.

Nedavno je Svjetska banka za Međunarodna poravnjanja proglasila fizičko (alocirano) zlato prvoklasnom imovinom, a hartije od vrijednosti koje imaju pokriće u zlatu visoko rizičnom imovinom.

Sadašnja vrijednost zlata je daleko od realne, tj podcijenjena je.

Razdvajanjem fizičkog zlata i hartija od vrijednosti očekivano je da će vrijednost zlata neminovno promeniti svoju sadašnju poziciju.

Zlato je poznato kao čuvar imovine. Opšte je poznato da vrijednost zlata snažnije raste u odnosu na stopu inflacije. Zlato ima status gotovinskog ekvivalenta shodno tome da se radi o visokolikvidnoj imovinskoj klasi.

U Evropi se bilježi snažan trend kupovine zlata od strane srednjih i velikih pravnih lica koja na taj način štite svoju neraspoređenu dobit.

Zlatara Gold regionalni uvoznik investicionog zlata iz prestižnih svijetskih kovnica, omogućila je kupovinu najvrijednijeg plemenitog metala na jednostavan način.

U Srbiji od 2018.godine na promet investicionog zlata ukinut je PDV, što je našu zemlju izdvojilo od zemalja iz našeg neposrednog okruženja.

Sve to je uticalo da Zlatara Gold postane regionalni centar za kupovinu investicionog zlata, gdje osim naših građana, zlato kupuju građani Crne Gore, BiH, Makedonije, Mađarske, kao i naši građani koji žive širom svijeta.

U ponudi se nalaze prestižni svijetski brendovi: Argor Heraeus, HERAEUS I VALCAMBI Suisse.

Sve informacije o kupovini investicionog zlata mozete dobiti:

OVDJE

OVDJE

Cijenu investicionog zlata možete saznati:

OVDJE

Cijenu zlata možete saznati u svakom momentu preuzimanjem besplatne aplikacije OVDJE

Regionalni centar za prodaju investicionog zlata od 09.09.2021 godine nalazi se na novoj adresi:

Gospodara Vučića 1b.

Vračar,

11000 Beograd