Hotel "Grand" ponovo otvoren

Uprava prihoda i carina (UPC) zatvorila je hotel 2. septembra jer je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da su povrijeđene odredbe više poreskih propisa

22737 pregleda 39 reakcija 16 komentar(a)
Hotel "Grand", Foto: Savo Prelević
Hotel "Grand", Foto: Savo Prelević

Hotel "Grand" na Cetinju ponovo je otvoren nakon što je menadžment hotela otklonio nepravilnosti na koje je ukazala Uprava prihoda i carina.

Uprava prihoda i carina (UPC) zatvorila je hotel 2. septembra jer je tokom inspekcijskog nadzora utvrđeno da su povrijeđene odredbe više poreskih propisa.

Uprava hotela je platila kaznu i dostavila ugovore o radu za osobe koje su zatečene neprijavljene i podnijela JPR obrazac za prijavu radnika.

U ranijem saopštenju Uprave prihoda i carinja je bilo navedeno da hotel "Grand" promet ne evidentira putem fiskalnog servisa, kao i da nije uredno izvršio prijavu zaposlenih radnika zatečenih u objektu, te da nije vršio prijavu gostiju u skladu sa propisima koji regulišu ovu oblast duži vremenski period.

Iz UPC su tada saopštili da njihovi inspektori u sklopu redovnih aktivnosti svakodnevno sprovode postupke inspekcijskog nadzora velikog broja poreskih obveznika, te da su kontrolišući poslovanje poreskih obveznika na terenu, izvršili inspekcijski nadzor obveznika doo "Izbor Consulting" Bar, u okviru kojeg kako su rekli posluje Hotel "Grand" sa Cetinja na osnovu ugovora o poslovnoj saradnji sa AD "Izbor" Bar.

Poručili su i da "treba imati u vidu da je ugostiteljska djelatnost u posebnom fokusu pažnje poreske inspekcije od početka ljetnje turističke sezone i da su u tom smislu obavljene i obavljaju se kontrole kod desetine i stotine ugostiteljskih objekata".

"Imajući u vidu navedeno, predmetni obveznik sankcionisan je u skladu sa Zakonom o poreskoj administraciji mjerom zabrane obavljanja djelatnosti do otklanjanja nepravilnosti, a ne duže od 90 dana, uz očekivanje da i ovaj obveznik, kao i ostali, u najkraćem roku otkloni nepravilnosti, kako bi nastavio sa obavljenjem aktivnosti, i urednim plaćanjem poreskih obaveza" ranije je saopšteno iz UPC.

Bonus video: