Značajan prostor za saradnju sa Ukrajinom

Ove godine više od 30 hiljada turista iz Harkova posjetilo Crnu Goru

2459 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PKCG
Foto: PKCG

Postoji značajan prostor za unapređenje partnerstava između biznis zajednica Crne Gore i Ukrajine, a naročito Harkova koji je grad-pobratim Prijestonice Cetinje, ocijenjeno je iz Privredne komore (PKCG).

Delegacija drugog po veličini ukrajinskog Harkova, na čelu sa prvim zamjenikom gradonačelnika Novakom Oleksandrom, posjetila je Privrednu komoru Crne Gore i sa potpredsjednikom Pavlom D. Radovanovićem i saradnicima razgovarala o mogućnostima snaženja ekonomske saradnje.

Radovanović je, kako je saopšteno iz Komore, kazao da je PKCG najbolja adresa ako želite da razgovarate o unapređenju privredne saradnje, jer obuhvata cjelokupnu poslovnu zajednicu naše zemlje.

“Raduje nas 'pobratimstvo' Harkova i Cetinja. S obzirom na važnost Prijestonice za Crnu Goru, može se reći da je Harkov tako 'pobratim' cijele naše države”, ocijenio je Radovanović.

On je apostrofirao veoma dobru saradnju privrednih komora Crne Gore i Ukrajine, kako bilateralnu tako i u okviru Eurochambera.

On je kazao da očekuje da će komore, čim epidemiološke prilike dozvole, realizovati planirani forum privrednika dvije države sa prezentacijom njihovih ekonomskih i prirodnih potencijala, te bilateralnim razgovorima predstavnika kompanija.

Oleksandr je kazao da je fokus zalaganja uprave Harkova, jednog od najvećih industrijskih i kulturnih centara države, podrška preduzetništvu i njegovom daljem razvoju. Posebno je istakao olakšice koje je Harkov pružio djelatnostima pogođenim pandemijom.

“Želimo da podignemo ekonomsku saradnju sa Crnom Gorom na viši nivo. Jedan od naših prioriteta je turizam. Ove godine, više od 30 hiljada turista iz Harkova je posjetilo Crnu Goru, ali želimo takođe da privučemo crnogorske turiste u naš grad”, kazao je Oleksandr, navodeći brojne znamenitosti koje posjetioci mogu vidjeti u Harkovu, jednom od univerzitetskih centara Ukrajine.

Bonus video: