Budžet još usklađuju, do srijede mora u Skupštinu

Uskoro tender za pilotažu u Luci Kotor, Regionalni vodovod postao DOO, po dvije hiljade za trojke Ivane i Željka Jovanovića
0 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Vlada Crne Gore, Foto: Gov.me
Ažurirano: 11.11.2017. 15:24h

Vlada na jučerašnjoj sjednici nije, kako je bilo najavljeno, usvojila predlog državnog budžeta za narednu godinu, zbog potrebe da se dodatno usklade iznosi sa više potrošačkih jedinica.

Prema informacijama “Vijesti”, Vlada će neredne sedmice u ponedjeljak ili utorak imati vanrednu sjednicu na kojoj će raspravljati samo o budžetu. Prema zakonu Vlada predlog budžeta za narednu godinu mora predložiti Skupštini do 15. novembra.

Vijesti” su prije sedam dana objavile da su izvorni prihodi planirani na 1,698 milijardi eura, dok će ostatak novca od 295,59 miliona koliko nedostaje za pokriće svih troškova država obezbijeti pozajmicama i kreditima.

Vlada je juče usvojila Koncesioni akt za dodjelu koncesije za pružanje lučke usluge lučke pilotaže u Luci Kotor i pilotaže u Bokokotorskom zalivu i zadužila Lučku upravu Crne Gore da imenuje Tendersku komisiju sa zadatkom da organizuje i sprovede postupak javnog nadmetanja za dodjelu koncesije.

Donijeta je odluka o transformaciji javnog preduzeća Regionalni vodovod Crnogorsko primorje u društva sa ograničenom odgovornošću, zbog usklađivanje sa zakonom.

Vlada je izdvojila iz budžetske rezerve po 2.000 eura za svaku od beba Ivane i Željka Jovanović iz Nikšića koji su nedavno dobili trojke. Odluka je donijeta u skladu sa praksom uspostavljenom prije dva mjeseca kada je na predlog premijera Vlada dodijelila 6.000 eura trojkama koje su dobili Aleksandar i Sandra Dragović.

Bonus video: