"Radna grupa za poglavlje 33 spremna je da radi obnovljenom energijom"

Glavna pregovaračica sa Evropskom unijom (EU), Zorka Kordić, sastala se sa šeficom radne grupe za poglavlje 33, Tanjom Musterović, iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja

2049 pregleda 3 komentar(a)
Musterović i Kordić, Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Musterović i Kordić, Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Radna grupa za poglavlje 33, koje se odnosi na finansijske i budžetske odredbe, spremna je da radi obnovljenom energijom u susret implementaciji važnog twinning projekta s fokusom na završno mjerilo, saopšteno je iz Generalnog sekretarijata Vlade.

Glavna pregovaračica sa Evropskom unijom (EU), Zorka Kordić, sastala se danas sa šeficom radne grupe za poglavlje 33, Tanjom Musterović, iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja.

Kordić je, kako je saopštenom, pozdravila izradu Mape puta o ispunjenju završnog mjerila za to poglavlje.

„Ona je ukazala na potrebu za unapređenjem usklađenosti institucionalnog okvira i administrativnih pravila za sistem upravljanja sopstvenim sredstvima, kao i zakonskog okvira za porez na dodatu vrijednost (PDV) s pravnom tekovinom EU, što je bila ključna preporuka Evropske komisije (EK) u tom poglavlju“, navodi se u saopštenju.

Kordić je pohvalila nedavno usvajanje Godišnjeg izvještaja o realizaciji Akcionog plana za uspostavljanje sistema sopstvenih sredstava EU u Crnoj Gori za prošlu godinu, koji je nakon toga dostavljen EK.

“Imajući u vidu da su za pravilno uspostavljanje i planiranje sopstvenih sredstava EU potrebna usaglašavanja zakonske regulative u više oblasti, Kordić i Musterović su se saglasile o važnosti dobre koordinacije svih institucija u čijoj nadležnosti su obaveze iz poglavlja 33”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: