Vukićević: Ko je privatizovao Vladu?

"Interesantno je da su otpali samo predstavnici DF-a, a da su na njihova mjesta mimo volje ministra i kadrovske komisije Vlade postavljene osobe bliske Pravoj Crnoj Gori"

21253 pregleda 171 reakcija 40 komentar(a)
Maja Vukićević, Foto: DNP
Maja Vukićević, Foto: DNP

Vlada je u četvrtak predložila da Skupština akcionara Barske plovidbe za članove odbora direktora koji su predstavnici državnog kapitala imenuje Dalibora Markovića, Miroslava Šepića i Petra Zlokovića, dok je predlog Ministarstva kapitalnih investicija (MKI) i Komisije za kadrovska i administrativna pitanja bio da se izaberu Sava Ašanin, Miroslav Šepić i Nada Daragović koji su do sada bili u odboru direktora.

Povodom promjene u bordu dirketora Barske plovidbe se oglasila Maja Vukićević, potpredsjednica Demokratske narodne partije (DNP) i poslanica Demokratskog fronta (DF), koja je kazala da je Ašanin (koji je bio predsjednik odbora direktora) sinoć dobio dopis od Generalne sekretarke Vlade Žane Milačić Praščević o novim imenima.

"Interesantno je da su otpali samo predstavnici DF-a, a da su na njihova mjesta mimo volje ministra i kadrovske komisije Vlade postavljene osobe bliska Pravoj Crnoj Gori. Koja komisija je odlučila da baš Ašanin i Dragović ne treba da budu izabrani? I kako to da je ostao jedino Miroslav Šepić, koji je o svim predlozima u dosadašnjem radu borda glasao jednako kao Ašanin i Dragović? Ovo nije prvi put da se isti smjenjuju iz upravnih odbora, slično je urađeno i u Crnogorskoj plovidbi, gdje su smijenjeni Ivica Kordić i Vladimir Potpara, a dobro je poznata i smjena Marine Jočić iz Nacionalnih parkova. Interesantno, i tamo je na njeno mjesto došao kadar Prave Crne Gore, baš kao i sada u Barskoj plovidbi", kazala je Vukićević.

Ona je ocijenila da smjena članova borda ili bilo kojeg druge osobe nije sporna ako je utemeljena, ako su svojim greškama oštetili preduzeće, a jedini "grijeh" predstavnika DF-a je bio u tome što su insistirali da se do kraja godine potpišu ugovori, koji bi Barskoj plovidbi posle niza godina patnje obezbijedili stabilno poslovanje i mogućnost da otplaćuje sve svoje obaveze.

"Njihov trud prepoznalo je i MKI, koje je predložilo da budu reizabrani, ali očigledno je Vlada privatizovana od osoba koja misle da mogu da sprovode svoju samovolju", istakla je Vukićević.

"Vijesti" su pitale MKI kojim rukovodi Mladen Bojanić zašto njihovi predlozi nijesu prihvaćeni iz kojeg je odgovoreno

"Sugerišemo da pitanje uputite Generalnom sekretarijatu Vlade i kabinetu premijera. Uvjereni smo da postoji opravdani razlog koji je rukovodio premijera da promijeni predloženi sastav odbora direktora", odgovoreno je iz MKI.

Generalna sekretarka Vlade je supruga Marka Milačića koji je poslanik i predsjednik Prave Crne Gore.

Bonus video: