Dragan Bošković na čelu Udruženja naftnih kompanija

"Ukupno sve članice upošljavaju 508 radnika i ostvarili su promet od oko 93 miliona eura u prethodnoj godini, sa direktnim investicijama od preko 5,5 miliona eura", navedeno je u saopštenju udruženja

6892 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na redovnoj godišnjoj skupštini Udruženja naftnih kompanija (UNK) Crne Gore za novog predsjednika izabran je Dragan Bošković iz kompanije "Petrol Crna Gora MN", a za novog potpredsjednika predstavnik "Europetrola" Miran Gashaj.

Dosadašnji generalni sekretar Boris Spalević dobio je podršku za novi mandat.

"Udruženje naftnih kompanija Crne Gore danas broji trinaest članica, od čega su dvije kompanije regionalno prisutne na tržištu Balkana. Od osnivanja članstvo se uvećavalo, a samim tim i društveni značaj i uticaj ovog Udruženja. Danas članstvo sačinjavaju firme: Kalamper petrol, Kallaba Petrol, S&M petrol, IK Real, Alba petrol, Pigo petrol, VN Commerce, Vjenniko petrol, Hifa Oil CG, Petrol Crna Gora, Avio petrol, Mivis i Europetrol. Ukupno sve članice upošljavaju 508 radnika i ostvarili su promet od oko 93 miliona eura u prethodnoj godini, sa direktnim investicijama od preko 5,5 miliona eura", navedeno je u saopštenju udruženja.

UNK je osnovano 2015.godine radi promovisanja, zaštite prava i interesa svojih članica, u prvom redu u oblasti uređivanja poslovanja transporta, skladištenja i trgovine naftom i naftnim derivatima na tržištu Crne Gore.

Cilj Udruženja je uklanjanje administrativnh barijera i unaprijeđenja odnosa sa lokalnim i državnim vlastima kao i afirmisanju visokih standarda i profesionalnosti svojih članica.

Bonus video: