"da status aerodroma bude riješen na korist građana"

Predstavnici Aerodroma CG razgovarali sa Kovačevićem o pokretanju inicijative za potpuniju valorozaciju "Kapinog Polja"

"Aerodrom je sada, sam po sebi, veoma teško isplativ, međutim benefiti za lokalnu ekonomiju su nemjerljivi ukoliko osmislimo sadržaje za valorizaciju njegovih potencijala", kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević

13768 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Nebojša Đoković i član Odbora direktora Ognjen Jovović razgovarali su sa predsjednikom Opštine Nikšić Markom Kovačevićem o pokretanju inicijative za potpuniju valorozaciju Aerodroma "Kapino Polje"

Kako se navodi u saopštenju Aerodroma Crne Gore, postignuta je saglasnost da status aerodroma bude riješen na korist građana Nikšića i unapređenja avio-sabraćaja u Crnoj Gori.

"Stavljanje u funkciju aerodroma, između ostalog, imalo bi jedan od ključnih ciljeva zaustavljanje negativnih trendova, depopulacije, odnosno, odlaska najboljih učenika i studenata iz našeg grada. Aerodrom je sada, sam po sebi, veoma teško isplativ, međutim benefiti za lokalnu ekonomiju su nemjerljivi ukoliko osmislimo sadržaje za valorizaciju njegovih potencijala. Moramo razmišljati o budućnosti ovog kraja i osmišljavanju sadržaja za bolji život građana koji su lošim političkim odlukama, posljednjih godina, dovedeni u veoma tešku situaciju", kazao je Kovačević.

Đoković i Jovović su, kako je saopšteno, podržali predlog o stavljanju u funkciju Aerodroma “Kapino Polje”, posebno sa aspekta razvoja i potpunije valorizacije turističkih i privrednih potencijala ovog kraja Crne Gore.

"Kako aerodrom u Nikšiću ima izgrađenu kvalitetnu infrastrukturu od zgrade kontrolnog tornja, piste i drugih pratećih sadržaja do pristupnih puteva, njegovo stavljanje u funkciju imao bi veliki značaj za ljude ovog kraja. Nastojaćemo da aerodrom u Nikšiću stavimo u funkciju, jer je to opšti interes svih nas", kazao je Đoković.

Preporučujemo za Vas