zadovoljan privrednom saradnjom dvije zemlje

Abazović sa turskim investitorima: Crna Gora ogroman potencijal za ulaganje

Vicepremijer je naveo da Vlada aktivno radi na tome da Crna Gora bude sigurna i bezbjedna država, kako bi se stvorila povoljnija klima za strane investitore

5120 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je ogroman potencijal za ulaganje, za koju vjerujem da će u bliskoj budućnosti biti magnet za ozbiljne kompanije. Otvoreni smo za ulaganja i u nama ćete imati kredibilnog partnera, saopštio je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović tokom radnog ručka sa Naserom Alimom, predsjedavajućim Privrednog savjeta Turska-Crna Gora u okviru Odbora za međunarodne ekonomske odnose Turske (DEIK) i petnaestak turskih investitora.

Abazović je naveo da Vlada aktivno radi na tome da Crna Gora bude sigurna i bezbjedna država, kako bi se stvorila povoljnija klima za strane investitore koji u nju žele da ulažu.

Abazović investitori
foto: Vlada Crne Gore

Vicepremijer je, kako je saopšteno iz Vlade, izrazio zadovoljstvo privrednom saradnjom dvije zemlje i činjenicom da je Turska jedan od najvažnijih investitora u Crnoj Gori, naglasivši da je više od 25 odsto stranih firmi koje posluju u Crnoj Gori u vlasništvu turskih investitora. U tom smislu, Abazović je izrazio zadovoljstvo što su značajne turske kompanije, poput „Tosyali Holding“, „Global Ports Holding“, „Ziraat Bank“, „Erka Group“, kao i mnoge druge, prepoznale privredni potencijal Crne Gore i počele da posluju u našoj državi.

Abazović je konstatovao da je današnji sastanak nastavak priče koja je započeta posjetom članova Tursko-crnogorskog poslovnog savjeta u okviru DEIK-a Crnoj Gori, u julu mjesecu, kada su razmatrani novi modaliteti i mogućnosti širenja privredne saradnje između Turske i Crne Gore.

Preporučujemo za Vas