bez plaćanja provizije

TO Budva uvodi online plaćanje taksi

"Svi obveznici će, nakon što uplate novčani iznos za članarinu ili neku od taksi, dobiti povratni mejl sa potvrdom da je uplata izvršena, što će pružiti bolji pregled evidencije posebno brojnim izdavaocima smještaja na teritoriji budvanske opštine“

2245 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Turistička organizacija Budve (TOB) je u saradnji s budvanskom opštinom i poslovnim bankama, prva u Crnoj Gori uvela servis online plaćanja preko njenog zvaničnog veb portala.

"Od danas, svi obveznici koji, po zakonu, plaćaju boravišnu, turističku i izletničku taksu, kao i članski doprinos, na sajtu www.budva.travel moći će da ispune odgovarajući obrazac (uplata taksi) u kojem će navesti ime stanodavca i JMBG na koji je izdato rešenje o izdavanju“, navodi se u saopštenju TOB-a.

Oni su objasnili da se uplata može obaviti i karticom koja glasi na ime člana porodice ili bilo kojeg trećeg lica u ime izdavaoca smještaja.

Prilikom korišćenja ovog servisa biće prihvaćene sve vrste platnih kartica.

Jedna od pogodnost za korisnike je i ta što su oslobođeni plaćanja provizije koja je do sada bila naplaćivana prilikom uplate u bankama ili poštama u Crnoj Gori.

Sredstva uplaćena na ovaj način će biti direktno usmjeravana na namjenske opštinske račune.

"Servis je dostupan na našem, engleskom i ruskom jeziku. Svi obveznici će, nakon što uplate novčani iznos za članarinu ili neku od taksi, dobiti povratni mejl sa potvrdom da je uplata izvršena, što će pružiti bolji pregled evidencije posebno brojnim izdavaocima smještaja na teritoriji budvanske opštine“, navodi se u saopštenju.

Direktorica TOB-a, Maja Liješević, rekla je da su uveli i posebnu pogodnost, omogućivši da prvih deset fizičkih lica, koji iskoriste uslugu online plaćanja, dobiju besplatne tokene koji omogućavaju elektronsku prijavu gostiju.

Ona je dodala da je plan da taj servis uskoro bude omogućen i putem veb portala e-uprava, kao i veb sajtova Opštine Budva, putem direktnog linka ka sajtu TOB-a i Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Preporučujemo za Vas