"Gdje su vam rezultati"

Rovčanin: Bojaniću, radite u interesu države i naroda, a ne po nekakvim paralelenim agendama

"Pošto Bojanić reče da EPCG nema direktora, ja tvrdim da ministarstvo kapitalnih investicija nema ministra, već PR-a državnih preduzeća"

18940 pregleda 40 reakcija 34 komentar(a)
Rovčanin, Foto: EPCG
Rovčanin, Foto: EPCG

Direktor Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikola Rovčanin pozvao je ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića "da radi u interesu naroda, a ne po nekakvim paralelnim agendama".

Bojanić je večeras, gostujući na TVCG, rekao da u resoru kojim upravlja čine sve da nađu najoptimalnije rješenje kako bi se riješilo pitanje Termoelektrane Pljevlja.

Komentarišući izjavu Rovčanina, da će, ukoliko bi se ugasila TE Pljevlja, Crna Gora za uvoz električne energije morati da plaća preko 100 miliona godišnje, Bojanić je kazao:

"Kako Rovčanin to zna, a ne zna Odbor direktora. Kako zna da će trebati samo 54 miliona i da ćemo u narednih deset godina da platimo milijadu za struju. Nijesam siguran da on to baš zna, mislim da je to više dodvoravanje biračima i ubiranje nekih političkih poena. Ko treba da da informaciju je struka. Nije baš od te struke Nikola Rovčanin. Otvoreno kažem da je izbor izvršnog direktora EPCG nije bio izvršen na osnovu konkursa, iako je to bio stav ministarstva", rekao je Bojanić

Rovčanin je na Fejsbuk nalogu naveo da je Bojanić dao sebi za pravo "da procjenjuje ko može a ko ne može nešto da radi" i upitao ga "sa kojim pravom to radi i gdje su rezultati" Bojaniću.

"Koliko ste puta došli u Termoelektranu? Koliko ste obavili razgovora sa stručnjacima iz ovog termoenergetskog kompleksa? Da li ste građanima izložili vaše ekonimske analize? Hajde, prosvijetlite nas. Izvedite nas iz zablude vašom "stručnom" analizom. Udostojite se da vi stručni, objasnite nama nestručnima i 1.200 porodica Rudnika i TE, kako to mislite da TE radi bez eko rekonstrukcije do 2030. najmanje. Očito da moji stavovi oko rada TE ne odgovaraju Bojaniću i to je više nego očigledno. Neke zamisli i paralelene agende su zaustavljene. Gospodin ministar ne zna da je struka i rekla da će uvoz biti milijardu eura ako ne radi TE. Ja samo prenosim stav struke gospodine Bojaniću", naveo je Rovčanin.

Dodao je i da je Bojanić "više slušao struku" da ne bi izlazio "sa stavovima o gašenju TE, pa danas rikvercirali kada ste udarili u zid".

"Pošto Bojanić reče da EPCG nema direktora, ja tvrdim da ministarstvo kapitalnih investicija nema ministra, već PR-a državnih preduzeća".

Preporučujemo za Vas